2014 yılında AKP’li Menderes Türel zamanında işten çıkarılan 31 AKSAV emekçisi toplam 3.5 milyon TL tazminatlarını alana kadar eylem yapacaklarını duyurmuştu. Geçtiğimiz hafta ilk eylemlerini Büyükşehir Belediyesi önünde yapan emekçiler yarın saat 10.30’da yine belediye önünde ses yükseltecek.
2014 Yılında Menderes Türel’in talimatı ile kapatılacağı söylenilen ve işten çıkarılan 31 Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) emekçisi, 9 yıldır haklarını arıyor. 2019’da Muhittin Böcek’in seçilmesi sonrası da adım atılmayınca emekçiler son çareyi belediye önünde eylem yapmakta buldu. Geçtiğimiz hafta Antalya Büyükşehir Belediyesi önünde ilk eylemlerini yapan emekçiler yarın ikinci eylemlerini gerçekleştirecek.
9 Yıldır büyük bir mağduriyet yaşadığını söyleyen emekçiler yarın Büyükşehir Belediyesi önünde ikinci kez eylem yaparak haklarını isteyecek. 2014 Yılında Menderes Türel’in Başkanlığı döneminde kapatılacağı söylenen ve bu yüzden işten çıkarılan 31 emekçi, 9 yıldır hakkını alamadı. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin 2019’da el değiştirmesi sonrası da mağduriyetleri giderilmeyen 31 emekçinin, yaklaşık 3,5 milyon TL tutarında alacağı olduğu öğrenilirken, işten çıkarılan bir emekçinin ise engelli olduğu belirtilmişti. ‘Kaybedecek bir şeyimiz yok’ diyen AKSAV emekçileri, haklarını alana kadar her hafta düzenli olarak Antalya Büyükşehir Beledisi önünde eylem yapacaklarını, Altın Portakal başlayana kadar da bir gelişme olmaması durumunda festivalde de eylem süreçlerini sürdüreceklerini açıklamıştı.
Geçtiğimiz hafta yapılan eylemde emekçiler, “Vakfın kurucuları Antalya'nın iş, politika, medya ve kültür-sanat dünyalarının önemli isimlerinin de aralarında bulunduğu tüm kişilere sesleniyoruz. Her belediye başkanının geçmiş yıllarda vakıf başkanı olduğu dönemden 2012 yılı itibariyle de vakfın onursal başkanı olduğu döneme kadar bu vakfın, kendi kirli siyasetleriyle, egolarıyla, kavgalarıyla bizleri nasıl mağdur ettiğini anlatmak istiyoruz. Nerede onursal başkan olan belediye başkanları? Nerede belediye başkanlarına yakın olan siyasiler veya idareciler, neredesiniz?” diyerek yöneticilere yüklenmişti.
Kamer DURDU