Akdeniz Gerçek
|
Gündem
|
Adana'da Anadolu Basınının Kalbi Attı! BİK Genel Müdürü Çay "Gelirleri Artırmak İçin Çabalıyoruz!"
Adana'da Anadolu Basınının Kalbi Attı! BİK Genel Müdürü Çay "Gelirleri Artırmak İçin Çabalıyoruz!"
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Abdulkadir Çay, Adana Bölge Müdürlüğü görev alanındaki resmî ilan ve reklam yayımlama hakkına sahip gazete ile internet haber sitelerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Bölgedeki 6 ili kapsayan geniş katılımlı istişare toplantısında, basına yönelik maddi destekler, deprem muafiyetleri ve temmuz ayında devreye alınacak yeni "BİK Analitik" sistemi konuşuldu.
Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Abdulkadir Çay, Adana Bölge Müdürlüğü görev alanındaki resmî ilan ve reklam yayımlama hakkına sahip gazete ile internet haber sitelerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Bölgedeki 6 ili kapsayan geniş katılımlı istişare toplantısında, basına yönelik maddi destekler, deprem muafiyetleri ve temmuz ayında devreye alınacak yeni "BİK Analitik" sistemi konuşuldu.
Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Abdulkadir Çay, Adana'da düzenlenen bölge istişare toplantısında basın camiasının temsilcileriyle buluştu. Adana, Hatay, Kayseri, Mersin, Niğde ve Osmaniye illerinden toplam 70 süreli yayın temsilcisinin katıldığı toplantıda, sektördeki son gelişmeler ve geleceğe yönelik beklentiler kapsamlı bir şekilde değerlendirildi.
Deprem Bölgesindeki Muafiyetler 2027’ye Kadar Uzatıldı
6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri yâd ederek konuşmasına başlayan Genel Müdür Abdulkadir Çay, kurum olarak zorlu süreçte basının faaliyetlerini sürdürebilmesi adına önemli kararlar aldıklarını anımsattı. Depremin yıkıcı etkilerinin devam ettiği 4 ilde basın kuruluşlarına sağlanan muafiyetlerin 2027 yılının başına kadar uzatıldığını açıklayan Çay, "İnşallah, yeni kararlar almaya ihtiyaç duymadan, depremin izlerini geride bıraktığımız bir döneme kavuşuruz" temennisinde bulundu.
Bölgedeki basın kuruluşlarına yönelik resmî ilan ve reklam desteklerine dair önemli veriler paylaşan Genel Müdür Çay, 2025 yılında bölge basınına 350 milyon lirayı aşkın bir kaynak aktarıldığını belirtti. Çay, 2026 yılının ilk döneminde ise bu rakamın şimdiden 213 milyon liraya ulaştığını duyurdu.
Yayınların daha fazla gelir elde edebilmesi için projeler geliştirdiklerini ifade eden Çay, "Kamu kurumları başta olmak üzere tüm paydaşlarımızla yakın temas halinde, sektörün ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye çalışıyoruz" diyerek, ilan desteklerinin yanı sıra çalışanlara avantaj sağlayacak kurumsal işbirlikleri de geliştirdiklerini aktardı.
Dijital Telif ve BİK Analitik’te Yeni Dönem
İnternet haber sitelerinin ziyaretçi trafiğini ölçümlemek adına geliştirilen "BİK Analitik" sistemi hakkında da önemli bir müjde veren Çay, yazılımın Temmuz ayında devreye alınacak yeni versiyonunu şu sözlerle duyurdu:
"BİK Analitik yazılımını teknolojik gelişmeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirmeye devam ediyoruz. Trafiğin daha nitelikli takibi noktasında önemli bir çalışma olduğu kanaatindeyim."
Dijital telif konusuna da değinen Çay, basından gelen talepler doğrultusunda düzenlemelerin zorunlu hale geldiğini ve bu hususta TBMM Dijital Mecralar Komisyonu ile görüşmeler yürüttüklerini belirtti. Çay ayrıca, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Prof. Dr. Burhanettin Duran öncülüğünde, basının tüm taleplerini her platformda dile getirme fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi.
Genç Gazetecilere Staj ve Atölye Müjdesi
Kurumun düzenlediği "15 Temmuz Manşetleri Gazetecilik Atölyesi" projesine değinen Çay, iletişim fakültesi öğrencilerinin deneyimli gazeteciler rehberliğinde hazırladığı manşetlerin gelecek adına ümit verici olduğunu kaydetti. Akademik birikim ile sahadaki tecrübenin birleşmesinin nitelikli işler ortaya çıkardığını belirten Genel Müdür, BİK Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüklerinde öğrencilere staj imkânı sunmaya devam ettiklerini aktardı. Gazetecilerin görüş, öneri ve taleplerinin dinlenmesiyle devam eden toplantı, toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu. Adana ziyaretinde Genel Müdür Abdulkadir Çay’a, BİK Kurumsal İletişim Müdürü Emre Tosun ve Adana Bölge Müdürü Çetin Oranlı eşlik etti.
Kişisel saldırılar yapmayın: Yorumlarınızda diğer kullanıcıları veya kişileri hakaret içeren ifadelerle suçlamayın veya aşağılamayın.
Irkçı, cinsiyetçi veya ayrımcı yorumlar yapmayın: Yorumlarınızda ırk, cinsiyet, etnik köken, din, cinsel yönelim veya herhangi bir ayrımcılık unsuru içeren ifadeler kullanmayın.
Yasa dışı faaliyetleri özendirmeyin: Yorumlarınızda yasa dışı faaliyetleri özendiren veya teşvik eden ifadeler kullanmayın.
Özel bilgileri paylaşmayın: Yorumlarınızda başkalarının özel bilgilerini paylaşmayın, bu bilgiler kullanıcıların adını, telefon numarasını, adresini, e-posta adresini veya diğer özel bilgileri içerebilir.
Spam ve reklam yapmayın: Yorumlarınızda spam veya reklam içeren ifadeler kullanmayın. Yorumlarınızın reklam içermemesine özen gösterin.