ABB'de Gözaltına Alınan 14 Şüpheli Adliyede

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2021–2024 konser harcamalarına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 14 şüpheli, ifade işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.
ABB'de Gözaltına Alınan 14 Şüpheli Adliyede

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2021–2024 yılları arasında düzenlediği konserlere ilişkin harcamalarda kamu zararı oluştuğu iddialarına yönelik soruşturmada gözaltına alınan 14 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Soruşturmanın detayları

Başsavcılık, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği’nin tevdii raporu, MASAK ve Sayıştay incelemeleri ile bilirkişi raporlarını dikkate alarak, 32 ayrı konser hizmet alımında toplam 154 milyon 453 bin 221 lira 60 kuruş kamu zararının tespit edildiğini duyurmuştu. Soruşturma kapsamında eski ve mevcut belediye yöneticilerinin yanı sıra bazı şirket sahipleri ve ortaklarının da aralarında bulunduğu 14 isim hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “ihaleye fesat karıştırma” suçlamalarıyla gözaltı kararı verilmişti.

Gözaltılar sonrası gelişme

Yakalama işlemleri tamamlanan 14 kişi, ifade işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.