Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
Akdeniz Gerçek | Gazipaşa | Gazipaşa’da Pestisit Denetimleri Devam Ediyor

Gazipaşa’da Pestisit Denetimleri Devam Ediyor

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda ürünlerine bulaşabilecek ve insan sağlığını tehdit edebilecek pestisitlerin önlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda ürünlerine bulaşabilecek ve insan sağlığını tehdit edebilecek pestisitlerin önlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Gazipaşa’da Pestisit Denetimleri Devam Ediyor

Antalya’nın Gazipaşa ilçesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda ürünlerine bulaşabilecek ve insan sağlığını tehdit edebilecek pestisitlerin önlenmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Gazipaşa Toptancı Hali girişinde sebzelerden numune alarak denetim gerçekleştirildi.

Pestisit Denetimi Programı

Gazipaşa İlçe Tarım Müdürlüğü, doğal dengenin korunması ve bitkisel üretimin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla pestisit denetimi programını yürütüyor. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, pestisitin gıda ürünlerine bulaşmasını engellemek için başlattığı çalışmalar çerçevesinde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bu hafta Gazipaşa Toptancı Hali’nde pestisit denetimi gerçekleştirildi.

Pestisit Denetimlerinde Numune Alımı ve Analiz

Bakanlığın yönetmelik taslağına göre, bitkisel üretim alanlarında hatalı pestisit kullanımının önlenmesi amacıyla yapılan pestisit denetimlerinde numuneler, şahit tutanağı ile toplanıyor ve analize gönderiliyor. Analiz sonuçları kaydediliyor ve böylece uygunsuzluk tespit edilen ürün, üretim alanı ve aktif maddelere yönelik takipler yapılıyor ve gerekli tedbirler alınıyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız