Burdur'da Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi ve Burdur Yamaç Paraşütü Spor Kulübü Başkanı Fatih Kılıçaslan, kuruma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Burdur Gölü'nün çekilen alanlarını havadan görüntüledi.
Kılıçarslan, Avşar Tepe'den ve uçuş sırasında paraşütten çektiği görüntülerle Türkiye'nin 7'nci büyük gölü olan Burdur Gölü'nün son durumunu belgeledi.
"İskelemiz Şimdi Gölden Metrelerce Uzaklaştı"Burdur Hava Sporları Federasyonu İl Temsilcisi ve Burdur Yamaç Paraşütü Spor Kulübü Başkanı Fatih Kılıçaslan sözlerini şöyle sürdürdü:"Burdur'da yaklaşık 15 yıldır yamaç paraşütü yapıyoruz. Avşar Tepe'den atladığımızda gölün çekilen alanlarını net şekilde görebiliyoruz. Yaklaşık 10 yıl önce göldeki iskelemiz, su içerisindeyken şimdi gölden metrelerce uzaklaştı. Bu durum bizi gerçekten çok üzüyor."
Gölün çekilmesinin kendilerine mutsuzluk ve umutsuzluk verdiğini söyleyen Kılıçaslan, "Şu anda yamaç paraşütüyle indiğimiz alanda daha önceki yıllarda su vardı. Maalesef gölümüz çok çekildi. Buradan yetkililerimize sesleniyorum. Gölümüzü kurtarma yönünde gayretleri olursa, bize böyle müjdeli haberler verilirse çok seviniriz" diye konuştu.
DSİ Verileri Kuraklığı Ortaya KoyduDevlet Su İşleri, Burdur Gölü'nde periyodik olarak ölçüm yapıyor. Bu verilere göre; son 10 yılda su kotunda yaklaşık 5,75 metre düşüş meydana geldi. 2015 yılı Ekim ayında 841,89 metre olan su kotu, 2025 yılı Ekim ayında 836,14 metre olarak ölçüldü. 1970 yılı Mayıs ayında 857,44 metre ölçülen ve en yüksek seviyesine ulaşan Burdur Gölü'nün su kotu, 55 yılda 21,30 metre çekildi.