Antalya’yı Konya’ya bağlayan Akseki–Seydişehir karayolunda Alacabel geçidinde gece saatlerinde yeniden başlayan kar yağışı, ekipleri alarma geçirdi.
Dün gün boyunca etkili olan yağış, öğle saatlerinde etkisini yitirmişti.
Ancak bin 825 metre rakıma sahip Alacabel’de hava sıcaklığının 5 dereceye kadar düşmesiyle birlikte hafif yağmur, saat 23.00 sıralarında yeniden kar yağışına dönüştü.
Kar yağışının Akseki ilçesine bağlı Yarpuz Mahallesi yakınlarında bulunan Battıçıktı mevkiinde başladığı ve yaklaşık 10 kilometrelik güzergâhta etkisini gösterdiği bildirildi.
Yağışın başlamasıyla birlikte Karayolları Alacabel ekipleri, bölgede hazır bekleyen iş makineleriyle kar küreme ve buzlanmaya karşı tuzlama çalışmalarını devreye aldı.
Yetkililer, Akseki–Seydişehir karayolunun şu an için ulaşıma açık olduğunu ve herhangi bir aksaklık yaşanmadığını belirtti.
Sürücülerden, olası buzlanmaya karşı dikkatli olmaları, hız yapmamaları ve yanlarında zincir bulundurmaları istendi.