Akdeniz Gerçek | Galeriler | Alanya | Alanya’da Yüzlerce Yıllık Gelenek Yeniden Canlandı

Alanya’da Yüzlerce Yıllık Gelenek Yeniden Canlandı

Alanya Belediyesi ve ALSAV iş birliğiyle düzenlenen Alanya ve Ege Yöresi Zeybek Kurslarının 3’üncü dönemi sertifika töreniyle sona erdi.

Alanya Belediyesi ve ALSAV iş birliğiyle düzenlenen Alanya ve Ege Yöresi Zeybek Kurslarının 3’üncü dönemi sertifika töreniyle sona erdi.

Alanya’da Yüzlerce Yıllık Gelenek Yeniden Canlandı
KAYNAK: Dha
Alanya’da Yüzlerce Yıllık Gelenek Yeniden Canlandı 1
Alanya ve Ege Yöresi Zeybek Kursları kapsamında kursiyerlere Hasbahçe ve Hacıbekri zeybeklerinin yanı sıra farklı Ege zeybekleri de öğretildi. Alanında deneyimli eğitmenler eşliğinde gerçekleşen eğitimler sonucunda 300’ün üzerinde kursiyer sertifika almaya hak kazandı. Sertifika töreninde, dönem boyunca öğrenilen oyunlar da izleyicilerin beğenisine sunuldu.
1 / 5
Alanya’da Yüzlerce Yıllık Gelenek Yeniden Canlandı 2
Törene; Alanya Belediye Başkan Yardımcısı ve ALSAV Yönetim Kurulu Başkanı Murat Levent Koçak, ALSAV Kurucular Kurulu Üyesi, Alanya eski Belediye Başkanı ve 21. Dönem Antalya Milletvekili Cengiz Aydoğan, ALSAV yönetim kurulu üyeleri, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nimet Hacıkura, kurs eğitmenleri ve çok sayıda kursiyer katıldı.
2 / 5
Alanya’da Yüzlerce Yıllık Gelenek Yeniden Canlandı 3
Törende konuşan Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, zeybek kurslarının geçmişine değinerek şu ifadeleri kullandı:“Askerden geldiğim zaman bu oyunu oynayabilen kimse yoktu. 6 kişilik bir ekip kuruldu. O zaman bu 6 kişilik ekibi çalıştıran kişi olan Sayın Fahri Yiğit, açılışta konuşma yapmıştı. O imkânı sağlayan kişi olan Sayın Cengiz Aydoğan şu anda aramızda. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyorum, bizleri yalnız bırakmadı. Küçük bir damla ile başladı ve büyüdü. Toplamda 10 bine yakın kursiyerimiz Alanya ve Ege zeybeklerini öğrenmiş oldu.”
3 / 5
Alanya’da Yüzlerce Yıllık Gelenek Yeniden Canlandı 4
Koçak, organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür ederek şunları söyledi:“Böyle güzel bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen Belediye Başkan Danışmanı ve Alanya Belediyespor Başkanı Sayın Faruk Konukçu'ya, ALSAV kurucularına ve yönetimine, Alanya Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Bu kurslarımız Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'müz bünyesinde gerçekleşiyor. Emek veren Nimet Hanım'a, Zeynep Hanım'a ve Hüseyin Bey'e de teşekkür etmek istiyorum.”Zeybek kurslarının devam edeceğini vurgulayan Koçak, sözlerini şöyle sürdürdü:“Daha önce kurslara katılıp devam eden, bırakamayan arkadaşlarımız var. Kapımız herkese açık. ALSAV'ın tek faaliyeti bu değil. Geçtiğimiz günlerde muhteşem bir konser verildi. Türk Müziği Gençlik Korosu kuruldu ve ilk konserini verdi. Sosyal medya hesaplarından müracaat ederek bu muhteşem koroya da katılabilirsiniz. Kursa katıldığınız için sizlere de çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”
4 / 5
Alanya’da Yüzlerce Yıllık Gelenek Yeniden Canlandı 5
ALSAV Kurucular Kurulu Üyesi Cengiz Aydoğan, dernek adına Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak’a bugüne kadar verdiği katkılar nedeniyle teşekkür ederek, üzerinde Koçak’ın zeybek oynarken çekilmiş fotoğrafının yer aldığı bir kitap hediye etti.Protokol üyelerinin kursiyerlere sertifikalarını takdim etmesiyle tören sona erdi. Alanya ve Ege Yöresi Zeybek Kurslarının 4’üncü döneminin ise 2 Ocak tarihinde başlayacağı açıklandı.
5 / 5
Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız