Akdeniz Gerçek | Elmalı | Elmalı'da Devlet Destekli Modern Sera: 5 Çeşit Biber Üretimi Başladı

Elmalı'da Devlet Destekli Modern Sera: 5 Çeşit Biber Üretimi Başladı

Antalya’nın Elmalı ilçesinde kırsal kalkınma desteğiyle kurulan 28 dekarlık modern serada, otomasyon sistemleri kullanılarak 5 çeşit biber üretiliyor.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde kırsal kalkınma desteğiyle kurulan 28 dekarlık modern serada, otomasyon sistemleri kullanılarak 5 çeşit biber üretiliyor.

Elmalı'da Devlet Destekli Modern Sera: 5 Çeşit Biber Üretimi Başladı
KAYNAK: Ethem Akdağ

Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgilere göre, tarımsal üretimde devlet desteklerinin meyveleri toplanmaya devam ediyor. Elmalı ilçesine bağlı Mursal Köyü'nde çiftçilikle uğraşan Hasan Akalın, kırsal kalkınma desteklerinden faydalanarak modern bir sera yatırımı gerçekleştirdi.

28 Dekarlık Alanda Modern Üretim

Çocukluğundan bu yana çiftçilikle uğraşan Hasan Akalın, mevcut arazilerini daha verimli değerlendirmek amacıyla modern sera yatırımı yapmaya karar verdi. Bölgedeki üreticilerin deneyimlerinden de yararlanan Akalın, devlet tarafından sağlanan kırsal kalkınma desteklerini araştırarak Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvurdu.  İl Müdürlüğü ekiplerinin yönlendirmeleri ve sağlanan desteklerin ardından yatırımını büyüten Akalın, 28 dekarlık modern serayı kısa sürede tamamladı.

Kırsal kalkınma desteklerinin yatırımın kapsamını genişletmesinde önemli rol oynadığını belirten Akalın, destekler olmadan yaklaşık 10 dekarlık bir alanda üretim yapabileceğini ifade etti. Sağlanan imkanlarla projesini 28 dekara çıkardığını belirten Akalın, üretime kısa sürede başladıklarını söyledi.

Serada 5 Çeşit Biber Yetiştiriliyor

Tarım otomasyon sistemleriyle donatılan modern serada, teknolojik imkanlardan yararlanılarak farklı biber çeşitlerinin üretimi gerçekleştiriliyor. Serada Şarlot biber, sivri biber, köy biberi, dolma biber ve kıl sivri biber yetiştiriliyor. Sezonun ilk fidelerini toprakla buluşturan Hasan Akalın, üretim imkanını sağlayan Tarım ve Orman Bakanlığına teşekkür etti. Akalın ayrıca yatırım sürecinin her aşamasında kendilerine destek veren Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine de teşekkürlerini iletti.

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız