Sağ Dikey Reklam Alanı Genişlik: 160px Yükseklik: 600px
Antalya Haberleri
Akdeniz Gerçek Ekonomi Balık sezonu açıldı! İşte balık fiyatları

Balık sezonu açıldı! İşte balık fiyatları

Bilecik'te av yasağının sona ermesi balıkçılar ve vatandaşlar arasında sevinç yarattı. Ancak sezon başında balık fiyatları yüksek seyretti.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Haberleri
Balık sezonu açıldı! İşte balık fiyatları
KAYNAK: İHA

Bilecik’te 1 Eylül itibarıyla sona eren av yasağı, balıkçılar ve vatandaşlar arasında büyük bir sevinç yarattı. Uzun bir bekleyişin ardından balıkçılar, tezgâhlarını hamsi, uskumru, istavrit ve diğer deniz ürünleriyle doldurdu. Ancak sezonun ilk günlerinde balık fiyatları göze çarpacak şekilde yüksek oldu.

Balık Fiyatları Sezon Başında Yükseldi

Sezonun ilk günlerinde, özellikle hamsinin kilogramı 250 TL’den satılmaya başlandı. Balıkçılar, geçtiğimiz 5 aylık av yasağı döneminin ardından tezgâhlarını yeniden balık çeşitleriyle süslerken, balık severlerin ilgisi de büyük oldu. Balıkçı esnafı, fiyatların başlangıçta yüksek olduğunu fakat sezon ilerledikçe balık bolluğu ve çeşitliliğiyle birlikte fiyatların düşeceğini öngörüyor.

Balıkçıların Görüşleri: “Balık Severler Her Zaman Balık Yiyor”

Balık sezonunun açılmasıyla ilgili düşüncelerini paylaşan balıkçı esnafı Batuhan Acar, “Bu sene hamsiler iri, sardalyalar çok yağlı ve palamutlar da gayet güzel,” dedi. Acar, balık fiyatlarının sezona göre başlangıçta yüksek olduğunu ancak birkaç hafta içinde hem balıkların lezzetleneceğini hem de fiyatların düşeceğini belirtti. “Balık severler her zaman balık tüketmeye devam ediyor. Fiyatlar geçen seneye göre biraz pahalı olabilir, ancak balık sağlıklı bir yiyecek olduğu için talep yüksek,” şeklinde konuştu.

Mevsimsel Balık ve Fiyat Aralıkları

Acar, şu anda en pahalı balıkların tekir, barbun, mırlan mezgit ve Norveç somonu olduğunu belirtti. Norveç somonu 400-500 TL arasında, yerli Karadeniz somonu ise 200-300 TL arasında değişiyor. Mırlan mezgitlerin fiyatı ise 200 TL'den başlayarak 400-500 TL'ye kadar çıkabiliyor. Çupra ve levrek 250-300 TL arası fiyatlandırılırken, barbun ise iriliğine göre 300 TL'den 600 TL'ye kadar satışa sunuluyor.

Acar ayrıca, mevsimsel olarak üzüm yaprağıyla yapılan sardalyanın ızgarada veya fırında çok beğenildiğini ve şu an sardalyanın bol tüketildiğini ifade etti. Palamudun geçen yıl az olması nedeniyle bu sene palamuda olan talebin yüksek olduğunu vurguladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kayıp Narin Hakkında Şok İddia! Kayıp Narin Öldü Mü? Amcasının Aracında  Baygın Bulundu!

Kayıp Narin Hakkında Şok İddia! Kayıp Narin Öldü Mü? Amcasının Aracında Baygın Bulundu!