Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Altında Yeni Dönem 1 Ocak'ta Başlıyor

Altında Yeni Dönem 1 Ocak'ta Başlıyor

Altın işlemlerinde yeni uygulama 1 Ocak 2025 itibariyle yürürlüğe girecek. İşte detaylar...

Altın işlemlerinde yeni uygulama 1 Ocak 2025 itibariyle yürürlüğe girecek. İşte detaylar...

Altında Yeni Dönem 1 Ocak'ta Başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 185 bin TL üzerindeki altın işlemlerinde kimlik ibraz edilmesini zorunlu hale getiriyor. Uygulama, 1 Ocak 2025 itibariyle yürürlüğe girecek.

Sektördekiler Ne Diyor?

Altın piyasasındakiler bu düzenleme ile yasa dışı işlemlerin önüne geçilebileceği fikrinde. 

Kayseri'de 25 yıldır sarraflık yapan Bilal Çay, "Altın fiyatları son 10 gündür düşüşte diyebiliriz. Hatta 2 hafta da diyebiliriz. Bunlar yatırım için bir fırsattır. Bu düşüşlere alım fırsatı da diyebiliriz. Altın en güvenli liman olduğu için yatırımcıların dövizden ziyade çok tercih ettiği uzun vadede yatırım aracı diyebiliriz. Devletin de bu noktada yatırımcı için vermiş olduğu bir karar var. Sanıyorum ki yasadışı alımların ve işlemlerin önüne geçilebilmesi için alınan bir karar. 185 bin TL üzeri ve katları işlemlerde de kimlik ibrazı gerekecek. Bunu kontrol altına almak amaçlı böyle bir şey yapılmasının doğru olduğunu düşünüyoruz." açıklamasını yaptı.

Altında Yeni Dönem 1 Ocak'ta Başlıyor  2

Esnafın bu konuda dikkatli olması gerektiğini de belirten Çay sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devletin almış olduğu karar neticesinde müşterilerimizden biz kimliklerini isteyeceğiz ama burada biz nasıl müdahale edebiliriz bilemiyoruz. Vermek istemeyen de olacaktır tabi ki. Fakat sonuçta bizim bunu almamız gerekecek. İlla ki yatırımcılardan korkanlar olacaktır bu durumdan ama bu ikili güven meselesi olduğu için her zaman devletimize de güvenimiz sonsuzdur. Yasa dışı işlemlerdeki kontrolü sağlamak için doğru bir karar olduğunu düşünüyoruz biz. Esnafımızın da bu durumda dikkatli olması gerekir."


 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız