Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
22°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Altında Hem Talep Yüksek Hem Sahtekarlık Yüksek

Altında Hem Talep Yüksek Hem Sahtekarlık Yüksek

Son zamanlarda sahte ya da ayarı düşük altın satışlarında artış yaşanıyor. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, sahteciliğin arttığını belirterek uyarılarda bulundu.

Son zamanlarda sahte ya da ayarı düşük altın satışlarında artış yaşanıyor. Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, sahteciliğin arttığını belirterek uyarılarda bulundu.

Altında Hem Talep Yüksek Hem Sahtekarlık Yüksek

Adana’da bir kuyumcuya 31 adet sahte 1 gram altın verilirken sahtekarlıkta firma isimleri kullanılıyor. Sahtekarlığın bütün sektörlerde olduğunun altını çizen Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, kurdukları WhatsApp grubu aracılığıyla esnafı uyardıklarını belirtti. Altının çok para kazandıran bir materyal olmasıyla talep gördüğünü ifade eden Başman, “Fiyatların artışı, faizlerin düşmesi ya da piyasadan para çıkışında dolayı vatandaş altına yöneliyor. Böyle olunca kötü niyetli insanlar sahte bilezikleri de sahaya sürüyor" ifadelerini kullandı.

Altında Hem Talep Yüksek Hem Sahtekarlık2

Sahteciliğe Karşı Önlemlerin Artması Gerekiyor 

Altının sahte olduğunu artık taşa vurmayla çözemediklerini söyleyen Başman, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

Mihenk taşı ya da ayar suyuyla bakarak değil de artık keserek içine bakarak çözmeye çalışıyoruz. Bu altınlar paketli şekilde geldiği anda açılması gerekiyor. Gruptan, şu altının sahte ya da düşük ayarda olduğunu bildiriyoruz. Buna neden olan en büyük faktörlerden biri de teknolojinin gelişiyor olmasıdır. Büyük firmalar ürünlerinin taklitlerini önlemek için her yıl milyonlarca lira yatırım yapıyorlar. 1,5,10 ve 50 gram bar altınların hepsinin seri numarası vardır. İnternette girildiğinde seri numaralarını kontrol edebiliyorlar. Bunlara dikkat etmek lazım. Kuyumcu arkadaşlar mutlaka paketi açıp altına baksınlar.”

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız