Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
18°
Akdeniz Gerçek | Ekonomi | Adana'da av sezonu başladı! Balıkçılar oltayı denize salladı

Adana'da av sezonu başladı! Balıkçılar oltayı denize salladı

Adana'nın Karataş ilçesinde av yasağının kalkmasının ardından balıkçılar, Vira Bismillah diyerek denize açıldı.

Adana'nın Karataş ilçesinde av yasağının kalkmasının ardından balıkçılar, Vira Bismillah diyerek denize açıldı.

Adana'da av sezonu başladı! Balıkçılar oltayı denize salladı

Adana'nın denize açılan 3 kapısından biri olan Karataş ilçesi Balıkçı Barınağı'nda 2024 Yılı Su Ürünleri Av Sezonu açılış programı gerçekleştirildi. Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, kentin 160 kilometrelik kıyı şeridi, Seyhan ve Ceyhan nehirleri ile baraj gölleri ve lagünler sayesinde su ürünleri konusunda büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Geçen yıl 8 bin 600 ton su ürünleri üretildiğini belirten Kökçüoğlu, bu ürünlerin işlenerek ihraç edildiğini ve ülke ekonomisine katkı sağlandığını ifade etti.

Su Ürünleri Üretiminde Artış Bekleniyor

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü'nün açıklamalarının ardından konuşan Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Avcılık ve Kontrol Daire Başkanı Melih Er, 2023 yılında su ürünleri üretiminin 1 milyon tonu aştığını belirtti. Er, sürdürülebilir avcılık politikaları doğrultusunda 450 bin tonun üzerindeki avcılık üretiminin gerçekleştirildiğini ve gelecek dönemde de bu çabayı sürdüreceklerini vurguladı. Bakanlık olarak balıkçılara sağlanan desteklerden bahseden Er, son 22 yılda 45 milyar lira doğrudan destek verildiğini ifade etti.

 

Karataş İlçesinde Su Ürünleri Üretimi

Karataş Kaymakamı Necati Aktan ise su ürünleri politikalarının temel hedefinin vatandaşlara bol ve uygun fiyatlı balık tüketimi sağlamanın yanı sıra su ürünlerinin sürdürülebilirliğini korumak olduğunu belirtti. Aktan, Karataş ilçesinde kurulacak olan Su Ürünleri Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin bölgenin su ürünleri üretimine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Yeni Av Sezonu Başladı

Açılış töreninin ardından dua edilerek yeni av sezonunun bereketli olması temennisiyle balıkçılar denize açıldı. Akdeniz'e doğru yola çıkan balıkçılar, denizde rızkını aramak için gece boyunca çalışmaya devam edecekler.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız