Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
32°
Akdeniz Gerçek | Eğitim | Okullar İlan Etti, Resmi Kurumlar Sustu!

Okullar İlan Etti, Resmi Kurumlar Sustu!

2026 LGS'de Türkiye genelinde 500 tam puan alan öğrenci sayısı 719'dan 452'ye düştü. Antalya İl Milli Eğitim sessiz, Eğitim Sen ise "kesin bilgi yok" dedi.

2026 LGS'de Türkiye genelinde 500 tam puan alan öğrenci sayısı 719'dan 452'ye düştü. Antalya İl Milli Eğitim sessiz, Eğitim Sen ise "kesin bilgi yok" dedi.

Okullar İlan Etti, Resmi Kurumlar Sustu!
KAYNAK: İlayda Nur Can

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) LGS sonuçlarını açıklamasının ardından gözler her yıl olduğu gibi Türkiye birincilerine çevrildi. Ancak bakanlığın bu yıl da şampiyonların toplu listesini kamuoyuyla paylaşmaması, Antalya’da tam bir bilgi kirliliğine ve belirsizliğe yol açtı. İl genelinde kimlerin birinci olduğu sorusu henüz resmi bir yanıt bulamadı.

İl Milli Eğitim Sessiz, Eğitim Sen "Kesin Bilgi Yok" Dedi

Sınav sonuçlarının üzerinden zaman geçmesine rağmen Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden birinci olan öğrencilere veya il genelindeki başarı oranlarına dair bekleyiş sürüyor. Konuya ilişkin bir diğer dikkat çekici açıklama ise Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Kadir Öztürk’ten geldi. Öztürk, kendilerinin de şu an için sadece çevre illerden ve kurumlardan gelen duyumları, gayriresmi bilgileri değerlendirdiklerini belirterek, il genelindeki net şampiyon sayısına ve isimlerine ilişkin resmi kanatlardan henüz kesinleşmiş bir veri alamadıklarını aktardı.

Okullar Kendi Şampiyonlarını İlan Etti Ama Tescil Bekleniyor

Resmi makamların bu sessizliği sürerken, bazı özel öğretim kurumları ve ilçe müdürlükleri sosyal medya üzerinden kendi bünyelerindeki öğrencilerin 500 tam puan aldığını duyurmaya başladı. Döşemealtı’nda Yavuz Selim Erdal, Kumluca’da Eren Kocaöz, merkezde ise Nesibe Aydın Okulları öğrencileri Mehdi Alizade ve Melih Tayyar ile Özel Antalya Koleji öğrencisi Mert Erkal’ın tüm soruları doğru yanıtladığı yönünde tebrik mesajları yayınlandı. Ancak eğitim uzmanları, bu isimlerin okulların bireysel beyanları olduğunu, Antalya genelindeki kesin şampiyonluk listesinin ancak İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yapacağı resmi tescille netleşebileceğini vurguluyor.

Zirvedeki Yarışta "Özel-Devlet" Dengesi Nasıl Olacak?

Bakanlığın il bazlı okul türü istatistiklerini yayınlamaması, bu yıl Antalya’da devlet okulları ile özel okullar arasındaki başarı makasının ne durumda olduğunu da gölgeledi. Geçtiğimiz yıl Antalya, devlet ve özel okulların dengeli dağılımıyla toplam 36 şampiyon çıkararak kitlesel bir rekora imza atmıştı. Bu yıl ise Türkiye genelinde 500 tam puan alan öğrenci sayısının 719'dan 452'ye düşmesi, sınavın seçicilik katsayısının arttığını gösteriyor. Eğitim çevrelerinde, zorluk derecesi yüksek olan bu sınavda özel okulların LGS kampları nedeniyle bir adım önde olabileceği konuşulsa da, resmi veriler açıklanmadığı için devlet okullarının taşradaki noktasal başarı oranı henüz ölçülemiyor. Antalya kamuoyu şimdi kulislerde dönen iddiaları değil, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün yapacağı o resmi açıklamayı bekliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız