Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Dünya | Meksika Devlet Başkanı Obrador ABD ve Kanada Büyükelçileriyle İlişkileri Askiya Aldı

Meksika Devlet Başkanı Obrador ABD ve Kanada Büyükelçileriyle İlişkileri Askiya Aldı

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD ve Kanada büyükelçileriyle ilişkilerini askıya aldı. Bu karar, büyükelçilerin ülkenin yargı reformuna yönelik eleştirileri sonrasında alındı.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD ve Kanada büyükelçileriyle ilişkilerini askıya aldı. Bu karar, büyükelçilerin ülkenin yargı reformuna yönelik eleştirileri sonrasında alındı.

Meksika Devlet Başkanı Obrador ABD ve Kanada Büyükelçileriyle İlişkileri Askiya Aldı

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, ABD ve Kanada büyükelçilerinin ülkenin iç işlerine müdahale anlamına gelen ifadeler kullanması gerekçesiyle bu ülkelerin büyükelçileriyle ilişkilerini askıya aldığını açıkladı.

Başkent Meksiko'daki Ulusal Saray'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Obrador, iki ülkenin büyükelçilerinin ülkesindeki yargı reformuna yönelik eleştirilerde bulunmasını, ilişkilerin askıya alınmasının nedeni olarak belirtti.

İç İşlere Müdahale ve Saygı Çağrısı

Obrador, "ABD Büyükelçisi Ken Salazar ile ilişkilerimiz iyi, ancak şu anda durdurulmuş durumda. Acele etmeyeceğiz. Meksika'nın egemenliğine saygı duymayı öğrenmeleri gerekiyor. Çünkü biz de onlara neyin doğru, neyin yanlış olduğunu söylemeyeceğiz. Karşılıklı saygı ve anlayış bekliyoruz," şeklinde konuştu. Ayrıca, ilişkilerin merkezi hükümetlerle bir ilgisi olmadığını belirten Obrador, iki büyükelçinin Meksika'nın bağımsızlığına saygı göstermeleri durumunda ilişkilerin eski haline döneceğini ifade etti.

Yargı Reformuna Yönelik Eleştiriler

ABD ve Kanada büyükelçilikleri, Meksika'daki muhtemel yargı reformuna yönelik eleştirilerde bulunmuştu. ABD Büyükelçisi Ken Salazar, yargıçların halk tarafından seçilmesini öngören reformun "Meksika demokrasisinin işleyişi açısından büyük bir risk" taşıdığını belirtmişti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız