Akdeniz Gerçek | Dünya | Bomba İhbarı Nedeniyle Yolcu Uçağı Acil İniş Yaptı

Bomba İhbarı Nedeniyle Yolcu Uçağı Acil İniş Yaptı

New York’tan Yeni Delhi’ye giden American Airlines uçağı, bomba ihbarı olabileceği güvenlik nedeniyle Roma’ya acil iniş yaptı.

New York’tan Yeni Delhi’ye giden American Airlines uçağı, bomba ihbarı olabileceği güvenlik nedeniyle Roma’ya acil iniş yaptı.

Bomba İhbarı Nedeniyle Yolcu Uçağı Acil İniş Yaptı

New York’tan Yeni Delhi’ye sefer yapan American Airlines’a ait AA292 sefer sayılı uçak, olası bir güvenlik tehdidi nedeniyle İtalya hava sahasında yönlendirilerek Roma’ya acil iniş yaptı.Yetkililer, Boeing 787 Dreamliner model uçağın 285 yolcu taşıdığını ve güvenlik riskinin bir bomba ihbarı olabileceğini belirtti. İtalyan Hava Kuvvetleri’ne bağlı iki savaş uçağı, sivil uçağı Roma Fiumicino Havalimanı’na güvenli şekilde inene kadar takip etti.

İncelemelerde Güvenlik Tehdidine Rastlanmadı

American Airlines yetkilileri, yapılan detaylı güvenlik kontrolleri sonucunda herhangi bir tehdit unsuruna rastlanmadığını açıkladı. İtalyan güvenlik birimleri, uçaktaki tüm yolcuların tahliye edildiğini ve bagajlar dahil olmak üzere kapsamlı bir arama yapıldığını bildirdi.

Şirket yetkilileri, AA292 seferinin ertesi gün devam edeceğini duyurdu. Yolcuların ise otellere yönlendirildiği ifade edildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız