Burdur 1’inci Amatör Küme play-off final serisinin 3. maçında Burdurspor ile Tefenni Belediyespor, Burdur Gazi Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldi. Tefenni Belediyespor, ilk yarıyı Emin İnce'nin golüyle önde kapattı. Futbolcular arasında gerginliklerin yaşandığı maçta, iki takım oyuncuları arasında sık sık sözlü tartışma ve sert müdahaleler oldu. Futbolcuların tartışmasını sahaya giren polisler ayırdı.

Tefenni Belediye Başkanı Rahatsızlandı
Tefenni Belediyespor taraftarı ile maçta güvenlik tedbiri alan bazı polisler arasında da gerginlikler oldu. Polisin tribüne çıkmasıyla arbede yaşandı. Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz kısa süreli fenalık yaşadı.

Maç Sonunda Tekmeli Yumruklu Kavga Çıktı
Maçın 90+7'nci dakikada Burdurspor, Ümit Yetkin ile beraberlik golünü attı. 90 dakikası 1-1 sona eren maçın uzatma devresinde Tefenni Belediyespor'dan Emin İnce, kendisinin ve takımının 2'nci golünü kaydetti. Maçın bitiş düdüğüyle futbolcular arasında bir kez daha tartışma çıktı. Tekme ve yumruklarla birbirlerine giren futbolcuları, polis ayırdı. Burdurspor futbolcuları soyunma gönderildikten sonra Tefenni Belediyespor futbolcuları taraftarıyla şampiyonluk kutlaması gerçekleştirdi.

9 Kırmızı, 16 Sarı Kart Çıktı
Olaylı maçta hakem Osman Burak Kara, futbolcularla birlikte 1 yönetici olmak üzere toplam 9 kırmızı kart, 16 sarı kart gösterdi. Maçın oynandığı dakikalarda Tefenni Belediyespor'dan Cengizhan ile Hasan, yedek kulübesindeki futbolculardan Müfit ve Mustafa, yöneticilerden de Ahmet Şener kırmızı kart gördü. Maç sonrası çıkan olaylarda ise Burdurspor'dan Ahmet, Alp, Arda, Oğuz kırmızı kart aldı.

Burdur Birinci Amatör Küme'de şampiyon olan Tefenni Belediyespor'a kupasını, Futbol İl Temsilcisi Can Balım verdi. Tefenni Belediyespor, Bucak Belediyespor Oğuzhanspor ile Bölgesel Amatör Lig baraj maçı oynayacak.