Akdeniz Gerçek | Burdur | Burdur Belediyesi'nden Çevre Dostu Adım: Ambalaj Atıkları İçin Saatli Toplama

Burdur Belediyesi'nden Çevre Dostu Adım: Ambalaj Atıkları İçin Saatli Toplama

Burdur Belediyesi, kent merkezindeki işletmelerden kaynaklanan ambalaj atıklarının düzenli toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması amacıyla "Geri Dönüşüm Taksi" uygulamasını 5 Ekim itibarıyla hayata geçiriyor.

Burdur Belediyesi, kent merkezindeki işletmelerden kaynaklanan ambalaj atıklarının düzenli toplanması ve geri dönüşüme kazandırılması amacıyla "Geri Dönüşüm Taksi" uygulamasını 5 Ekim itibarıyla hayata geçiriyor.

Burdur Belediyesi'nden Çevre Dostu Adım: Ambalaj Atıkları İçin Saatli Toplama
KAYNAK: Bülten

Burdur Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından hazırlanan yeni uygulama ile kent merkezindeki yoğun ana arterlerde faaliyet gösteren işletmelerin ambalaj atıkları, belirlenen gün ve saatlerde özel araçlarla toplanacak. Projeyle birlikte ambalaj atıklarının kaynağında ayrı biriktirilmesi, düzenli şekilde geri dönüşüme kazandırılması ve cadde ile kaldırımlarda düzensiz birikmelerin önlenmesi hedefleniyor.

Başkan Ercengiz: "Atıkları Kaynağında Ayrı Toplayacağız"

Uygulamanın detaylarını paylaşan Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, daha temiz, düzenli ve çevreye duyarlı bir kent için çalıştıklarını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz tarafından hazırlanan yeni uygulamamızla birlikte kent merkezimizde faaliyet gösteren işletmelerimizin ambalaj atıklarını kaynağında ayrı biriktirmelerini ve düzenli olarak geri dönüşüme kazandırmalarını sağlayacağız. ‘Geri Dönüşüm Taksi’ uygulamamız 5 Ekim itibarıyla başlayacak. Belirlediğimiz güzergâhta, belirlenen saatlerde işletmelerimizin ambalaj atıklarını toplayacağız. Böylece hem geri dönüşüme katkı sağlayacak hem de ambalaj atıklarının cadde ve kaldırımlarda düzensiz şekilde birikmesinin önüne geçeceğiz."

Uygulama öncesinde güzergâh üzerindeki işletmelerin tek tek ziyaret edilerek bilgilendirildiğini vurgulayan Başkan Ercengiz, çalışmanın başarısı için işletme sahiplerinin desteğinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

Güzergâh ve Uygulama Esasları

Toplama aracı; Gazi Caddesi Köprübaşı Mevkii, Adliye Caddesi, Namık Kemal Caddesi, Şehit Akif Altay Caddesi, Öğretmenevi Kavşağı, Atatürk Caddesi ve Cumhuriyet Meydanı güzergâhını takip ederek yeniden Gazi Caddesi Köprübaşı Mevkii’ne dönecek. Uygulama kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar ise şöyle sıralandı:

Ambalaj atıkları evsel atıklardan ayrı biriktirilecek ve toplama aracının geçiş saatine uygun şekilde hazır bulundurulacak. Atıklar, toplama programı dışında kesinlikle cadde, kaldırım veya yol kenarlarına bırakılmayacak. Pazar günleri ambalaj atığı toplanmayacak; pazar günleri faaliyet gösteren işletmeler atıklarını kendi sınırları içerisinde uygun koşullarda muhafaza ederek bir sonraki toplama gününde teslim edecek.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız