Burdur’un Gölhisar ilçesinde sabahın ilk ışıklarıyla yakılan dev kuyular, süt kuzusu ve oğlağın en doğal haliyle buluştuğu gastronomi ritüeline sahne oluyor. Çamurla hava almayacak şekilde kapatılan kuyularda, kendi buharıyla ağır ağır pişen etler, ziyaretçilerine geleneksel bir lezzet deneyimi sunuyor.

35 Yıldır Aynı Yöntemle Pişiriliyor
İlçede babadan kalma mesleği 35 yıldır sürdüren 40 yaşındaki Mehmet Güngör, kuyu kebabının başarısının pişirme tekniğinde gizli olduğunu belirtiyor. Hazırlık sürecinde yüksek ısıya ulaştırılan kuyulara askılarla indirilen etler, kapağın çamurla mühürlenmesinin ardından 2 ile 2,5 saat arasında kendi suyunda pişmeye bırakılıyor. Bu yöntemle etin dokusunu koruduğunu ifade eden Güngör, kilogramı 1.800 TL'den servis edilen kebabın bölge dışından da yoğun ilgi gördüğünü ifade etti.

Şehir Dışından Özel Ziyaretçiler
Gölhisar'ın meşhur kebabını denemek için İstanbul’dan ilçeye gelen Emre Yücel, "Türkiye'nin pek çok farklı bölgesinde kebap tattım ancak buradaki lezzet profili oldukça farklı. Etin yumuşaklığı ve aroması için uzun bir yol katetmeye değdi" değerlendirmesinde bulundu.