Akdeniz Gerçek | Videolar | Antalya | Antalya ve Burdur Dahil 30 İlde IŞİD Operasyonu: 119 Şüpheli Gözaltında

Antalya ve Burdur Dahil 30 İlde IŞİD Operasyonu: 119 Şüpheli Gözaltında

İçişleri Bakanlığı, Antalya ve Burdur'un da aralarında olduğu 30 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 119 IŞİD terör örgütü şüphelisinin yakalandığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı, Antalya ve Burdur'un da aralarında olduğu 30 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 119 IŞİD terör örgütü şüphelisinin yakalandığını açıkladı.

KAYNAK: Ulaş Kökçe

Türkiye genelinde IŞİD terör örgütüne yönelik büyük bir operasyon gerçekleştirildi. İçişleri Bakanlığı koordinesinde, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının çalışması sonucunda, İl Jandarma Komutanlıklarınca 30 ilde eş zamanlı baskınlar yapıldı.

Şafak vakti harekete geçen Jandarma ekipleri Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Gaziantep, Hatay, Iğdır, İstanbul, Karaman, Kastamonu, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Konya, Mardin, Muğla, Muş, Niğde, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Van'da gerçekleştirdikleri operasyonlar kapsamında IŞİD terör örgütü ile bağlantılı olduğu belirlenen 119 şüpheliyi yakalayarak gözaltına aldı.

Finans ve Propaganda Ağı Çökertildi

Yakalanan şüphelilerin örgüt adına yürüttükleri faaliyetlerin detayları da açıklandı. Gözaltına alınan şahısların sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütünün propagandasını yaptıkları, IŞİD terör örgütüne üye oldukları ve terör örgütüyle iltisaklı kişiler ile sözde yardım kuruluşları vasıtasıyla örgüte finans sağladıkları tespit edildi.

Operasyon yapılan adreslerde çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilerek incelemeye alındı. 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız