Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Sol Parti Üyelerine Cumhurbaşkanına Hakaretten Hapis Cezası!

Sol Parti Üyelerine Cumhurbaşkanına Hakaretten Hapis Cezası!

Bolu'da Sol Parti üyeleri, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra 11 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bolu'da Sol Parti üyeleri, Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra 11 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

Sol Parti Üyelerine Cumhurbaşkanına Hakaretten Hapis Cezası!

Geçtiğimiz yıl, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve Milletvekili Genel Seçimi öncesinde, Bolu'da Sol Parti'nin milletvekili adayları Sinan Cantürk ve Ahmet Aksoy ile parti merkez ilçe başkanı Özer Çetinkaya ve parti üyesi Yusuf Belek, İzzet Baysal Caddesi'nde bildiri dağıttıkları sırada polis tarafından gözaltına alınmışlardı. Bildirilerde yer alan ifadelerin "cumhurbaşkanına ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hakaret" içerdiği gerekçesiyle gözaltına alınan 4 kişi, yaklaşık 3 saat sonra serbest bırakılmıştı.

Hapis cezası verildi

Gözaltı sonrasında, Bolu 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından "cumhurbaşkanına hakaret" ve "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne hakaret" suçlamalarıyla dava açıldı. Tutuksuz yargılanan Sinan Cantürk, Ahmet Aksoy, Özer Çetinkaya ve Yusuf Belek, mahkeme tarafından 11 ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırıldı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız