Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Sahte Alkol Yine Can Aldı

Sahte Alkol Yine Can Aldı

İstanbul Esenyurt’ta sahte alkol iddiası bir can daha aldı. 33 yaşındaki Hasan Can’ın hayatını kaybettiği olayda, mekan mühürlenirken işletme sahibi dahil 5 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Esenyurt’ta sahte alkol iddiası bir can daha aldı. 33 yaşındaki Hasan Can’ın hayatını kaybettiği olayda, mekan mühürlenirken işletme sahibi dahil 5 kişi gözaltına alındı.

Sahte Alkol Yine Can Aldı

İstanbul’un Esenyurt ilçesi Koza Mahallesi’nde, 33 yaşındaki Hasan Can, arkadaşlarıyla birlikte bir mekanda alkol aldıktan sonra eve döndü. Evde fenalaşan Can, annesi tarafından uyandırıldığında, “Anne, seni göremiyorum” diyerek görme yetisini kaybettiğini söyledi. Olay yerine çağrılan 112 ekipleri, genç adamı önce Esenyurt Devlet Hastanesi’ne, ardından Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne sevk etti. Hasan Can, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Arkadaşı da Zehirlendi

Hasan Can’ın aynı mekanda alkol alan arkadaşı M.C. de fenalaştı. Durum aile tarafından polise bildirildi. Yapılan incelemede, mekanda bir şişe alkol içtikten sonra iki bardak daha nereden doldurulduğu bilinmeyen alkolün ikram edildiği öğrenildi.

Mekan Mühürlendi

Belediye ekipleri, sahte alkol şüphesi üzerine mekanı mühürlerken, işletme sahibi dahil 5 kişi gözaltına alındı. Mekandaki alkollere el konulup numuneler alındı. Hasan Can’ın kesin ölüm nedeni otopsi raporuyla belirlenecek.

 “Başka Canlar Yanmasın”

Gözü yaşlı anne Özgül Can, oğlunun hayatını kaybetmesinden duyduğu acıyı dile getirerek, “Hasan beni çağırdığında gözlerinin görmediğini söyledi. Sağlık ekipleri geldi ama çocuğum bir daha dönmedi. Mekan sahibinden davacıyım. Benim canım yandı, başkalarının yanmasın” dedi.

 “Sahte Alkol Geri Dönüşü Olmayan Zarar Veriyor”

Hasan Can’ın ikiz kardeşi Hüseyin Can, sahte alkolün metil alkol içerdiğini ve kana karıştıktan sonra geri dönüşü olmadığını vurguladı. “Arkadaşlarıyla beraber Koza Mahallesi'nde gittiği ve orada içtiği alkolden dolayı zehirlenmiş. Metil alkol, metanolün toksik etkisi buradan bütün gençler öğrensin kana karıştıktan sonra geri dönüşü çok zor. Beyindeki, vücuttaki tüm sinirleri öldürüyor. Benim kardeşim içtiği alkol sonucunda zehirleniyor. Hastane raporlarında da mevcut o mekanda alkol aldıktan sonra başka iç bir mekanda alkol içmemiş. O mekandan sonra başka bir yerde alkol almış olsaydı normal bir alkol olacaktı zaten ve hayatını kurtaracaktı. Bildiğimiz kadarıyla Sinan adında bir şahsa para ödemesini IBAN'ına yapmışlar ama mekanla ilgili başka bir bilgimiz yok. Mekanın belediye tarafından kapatıldığını öğrendik. Savcılık bütün delilleri toplamış. Mekandaki tüm şişelerin fotoğrafları çekilmiş” dedi.

Savcılık Soruşturmayı Derinleştiriyor

Olayla ilgili savcılık geniş çaplı soruşturma başlattı. Mekandaki tüm şişelerin fotoğrafları çekilirken, işletme sahibinin mal varlığı ve diğer detaylar inceleniyor. Mekanın belediye tarafından kapatıldığı açıklandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız