Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Menzil Cemaati’nde Miras Paylaşımı Nedeniyle Taşlı Sopalı Kavga!

Menzil Cemaati’nde Miras Paylaşımı Nedeniyle Taşlı Sopalı Kavga!

Adıyaman Kahta'daki Menzil Köyü'nde miras paylaşımı nedeniyle Semerkand ve Serhendi grupları arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Olaylar sırasında bazı cemaat mensupları yaralandı, köye jandarma sevk edildi.

Adıyaman Kahta'daki Menzil Köyü'nde miras paylaşımı nedeniyle Semerkand ve Serhendi grupları arasında taşlı sopalı kavga çıktı. Olaylar sırasında bazı cemaat mensupları yaralandı, köye jandarma sevk edildi.

Menzil Cemaati’nde Miras Paylaşımı Nedeniyle Taşlı Sopalı Kavga!

Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki Menzil Köyü'nde, Menzil Cemaati'nde miras paylaşımı nedeniyle bir süredir devam eden gerilim, son olarak inşaat nedeniyle kavga ile sonuçlandı. Semerkand Grubu'nun Menzil Camisi'nin bir bölümünde inşaata başlaması, Serhendi Grubu tarafından tepkiyle karşılandı. Grubun üyeleri arasında çıkan taşlı ve sopalı kavgada bazı cemaat mensupları yaralandı. Olayın ardından köye çok sayıda jandarma sevk edildi.

Menzil Cemaati’nde Miras Paylaşımı Nedeniyle Taşlı Sopalı Kavga!

Devlet Gerekeni Yapacak

Serhendi Vakfı sözcüsü Muhammed Saki Elhüseyni'nin oğlu Rağıp Elhüseyni, kavganın ardından yaptığı açıklamada, herhangi bir fiili müdahalede bulunmayacaklarını ve devletten gereken adımları atmasını beklediklerini belirtti. Elhüseyni, "Bunlar Cami avlusuna işediler. Bu kelimeyi kullanmak istemezdim ama bunu yaptılar. Biz gereken cevabı devletten bekliyoruz. Biz gerekli mercilere, savcılığa dilekçeyi verdik. Hiçbir şekilde kendimiz müdahale etmeyeceğiz. Gerekeni devletten bekleyeceğiz. Kimseden fiili müdahale istemiyorum. Bizim işimiz burada ümmetin malını korumak. Bizim derdimiz burada oda yapılmaması değil, bir sürü arsaları var. Oralarda da oda yapabilirler kendilerine. Gelip de caminin önünde yapmak kışkırtmadır. İnşallah devletimiz gerekeni yapacaktır" dedi.

Rağıp Elhüseyni, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, cemaat mensuplarına sakinlik çağrısında bulundu ve "Herkes sakin olsun, sabırlı olacağız" ifadelerini kullandı.

Menzil Cemaati'nin lideri Abdülbaki Erol'un ölümünden sonra, oğulları arasında yol ayrılığına gidilmişti. Saki Erol’un Serhendi Vakfı'nı kurarak kardeşi Mübarek Erol’un başında olduğu Semerkand Vakfı’ndan ayrılması, cemaat içindeki gerilimlerin bir diğer boyutunu oluşturmuştu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız