Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Kastamonu'da 19 Yıl Sonra Çözülen Cinayet: Katil Zanlıları Yakalandı

Kastamonu'da 19 Yıl Sonra Çözülen Cinayet: Katil Zanlıları Yakalandı

2005 yılında Kastamonu'nun Merkez ilçesi Hacıbey Köyü-Etyemez köyü yol ayrımında meydana gelen cinayette, Halil Çamyaran evine gitmek üzereyken aracında başına iki el ateş edilerek öldürülmüştü. C*nayet 19 yıl sonra çözüldü.

2005 yılında Kastamonu'nun Merkez ilçesi Hacıbey Köyü-Etyemez köyü yol ayrımında meydana gelen cinayette, Halil Çamyaran evine gitmek üzereyken aracında başına iki el ateş edilerek öldürülmüştü. C*nayet 19 yıl sonra çözüldü.

Kastamonu'da 19 Yıl Sonra Çözülen Cinayet: Katil Zanlıları Yakalandı

2005 yılında Kastamonu'nun Merkez ilçesi Hacıbey Köyü-Etyemez köyü yol ayrımında meydana gelen cinayette, Halil Çamyaran evine gitmek üzereyken aracında başına iki el ateş edilerek öldürülmüştü. Olay yerinde vurulmuş halde ölü bulunan Çamyaran'ın katil zanlıları yıllarca bulunamamıştı.

Halil Çamyaran’ın kız kardeşi Bahriye Çamyaran Erol, 19 yıl boyunca kardeşinin katil zanlılarını aradı. Bu süre zarfında adaletin yerini bulması için mücadele eden Erol, yaşadığı süreci ve hislerini şu sözlerle anlattı: “19 yıl sonra benim zaferim, 19 yıl sonra ben yeniden doğdum. Bu hisler anlatılmaz.”

Cinayet Şüphelileri Yakalandı

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda, Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen çalışmalar sonucu, cinayeti işlediği tespit edilen H.K. ve N.T. isimli şahısların da aralarında bulunduğu beş kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden H.K. ve N.T. adli makamlarca tutuklanırken, diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Tutuklanan H.K.'nin Halil Çamyaran'ın kuzeni olduğu öğrenildi.

Bahriye Çamyaran Erol'un Açıklamaları

Kardeşinin katillerinin yakalanması sonrası açıklamalarda bulunan Bahriye Çamyaran Erol, Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmekte olduğunu belirtti. Erol, “Kardeşimin ölümünden beri gülemedim. Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Kastamonu İl Emniyet Müdürlüğüne teşekkür ederim. 19 yıl sonra adaletin yerini bulması beni ferahlattı" dedi.

 'Bu cinayetin peşini hiçbir zaman bırakmadım'

Erol, yaşadığı acıyı ve mücadelesini şu sözlerle ifade etti: “Katil zanlıları sadece kardeşimi değil, beni ve annemi de öldürdü. Kardeşimin ölümünün ardından yaşama sevincimi kaybettim. Bu cinayetin peşini hiçbir zaman bırakmadım. 19 yıl sonra adaletin yerini bulmasını istiyorum. Bana destek olan herkese teşekkür ederim.”

'19 yıl sonra zafer benim, yeniden doğdum'

Erol, kardeşinin katil zanlılarının yakalanmasının kendisi için bir zafer olduğunu belirterek, “Devletimizle beraber bunu başardık. 19 yıl sonra zafer benim, yeniden doğdum. Bu hisler anlatılmaz” dedi. Ayrıca, cinayeti işleyen zanlıyı görmek istediğini ve ona neden kardeşini öldürdüğünü sormak istediğini ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız