Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Hedefteki öğretmene ilk destek EğitimSen'den geldi

Hedefteki öğretmene ilk destek EğitimSen'den geldi

Antalya'da Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamalarında yaptığı konuşmayla büyük alkış alan öğretmen Emine Karakaş, hedef gösterilip siyaset yapmakla suçlanırken başlatılan soruşturma ve gözaltına ilk tepki EğitimSen Antalya'dan geldi

Antalya'da Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamalarında yaptığı konuşmayla büyük alkış alan öğretmen Emine Karakaş, hedef gösterilip siyaset yapmakla suçlanırken başlatılan soruşturma ve gözaltına ilk tepki EğitimSen Antalya'dan geldi

Hedefteki öğretmene ilk destek EğitimSen'den geldi

Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı töreninde konuşma yapan öğretmen Emine Karakaş hakkında halkı kin ve nefterete sürükleme suçlamasıyla başlatılan soruşturma ve gözaltına tepki gösterdi. 

emniyetogretmen

Meslektaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz!

Başkan Sönmez,

"Bir öğretmenin Cumhuriyetin 100. yıl kutlamasında yaptığı konuşmasından ve gelecekle ilgili duyduğu kaygılarından dolayı gözaltına alınmış olması düşündürücüdür. Öğretmen derslerinde ve öğrencilere yaptığı her konuşmada gençlerin ve ülkenin geleceğini düşünerek düşüncelerini aktarır. Ne yazık ki konuşmayan, itaat eden öğretmenler olmamız isteniyor. Her öğretmen velilerine, öğrencilerine ve ülkesine karşı sorumludur. İktidardan nemalanan kişilerin sosyal medyada linç etmesinden sonra gözaltı kararı ve emniyetin gözaltı açıklaması alışılmışın dışında bir tutumdur. Yapılan konuşma düşünce özgürlüğü çerçevesinde değerlendirilmelidir. Meslektaşımızın serbest bırakılmasını istiyoruz"

Antalya'da Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamalarında yaptığı konuşmayla büyük alkış alan öğretmen, hedef gösterilip siyaset yapmakla suçlanmıştı. Antalya Emniyet Müdürlüğü, öğretmen hakkında işlem yapıldığını duyurmuştu. Soruşturma ve gözaltına tepki yağdı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız