Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
21°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Kepez Belediye Başkanı Kocagöz’den KKTC Heyetine Proje Rehberliği

Kepez Belediye Başkanı Kocagöz’den KKTC Heyetine Proje Rehberliği

KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün ev sahipliğinde ilçedeki projeleri gezdi.

KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün ev sahipliğinde ilçedeki projeleri gezdi.

KAYNAK: Bülten
Kepez Belediye Başkanı Kocagöz’den KKTC Heyetine Proje Rehberliği

Kepez Belediyesi, yavru vatandan gelen üst düzey bir heyeti ağırladı. KKTC Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu ve beraberindeki heyet, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile bir araya gelerek ilçede yürütülen kültürel ve sosyal projeleri yerinde inceledi. Ziyaret programına Beyarmudu eski Belediye Başkanı İlker Edip de eşlik etti.

Kütüphanede "Nutuk"un İlk Baskısına Yakın İlgi

Heyetin inceleme turundaki ilk durağı, zengin koleksiyonuyla dikkat çeken Antalya Kütüphanesi oldu. Başkan Kocagöz rehberliğinde kütüphaneyi gezen Bakan Ataoğlu’na, tesisin teknolojik altyapısı ve rezervasyon sistemi hakkında bilgi verildi.

Kütüphanedeki KKTC ile ilgili eserleri inceleyen heyet, daha sonra Nadir Eserler Kütüphanesi’ne geçti. Burada Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk’un 1927 tarihli ilk baskısını yakından inceleyen Bakan Ataoğlu, kütüphanenin tarihi mirasa sahip çıkmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Şefkat ve Huzurevi’nde Duygusal Anlar

Ziyaretin ikinci ayağında Kepez Belediyesi Şefkat ve Huzurevi ziyaret edildi. Huzurevi sakinleriyle tek tek ilgilenen Bakan Ataoğlu, yaşlıların halini hatırını sorarak onlarla sohbet etti. Tesisteki spor salonunu ve el emeği atölyelerini gezen Ataoğlu, aktif yaşlanmanın önemine vurgu yaptı.

Huzurevi sakinlerinin ürettiği eserlerin Dokumapark’taki stantlarda satışa sunularak ekonomiye kazandırılması, KKTC heyeti tarafından takdirle karşılanan bir diğer sosyal belediyecilik örneği oldu.

Başkan Kocagöz: "Bağlarımız Hizmetle Güçleniyor"

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, KKTC heyetini ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, belediyecilik tecrübelerini ve hayata geçirdikleri projeleri paylaşmaya devam edeceklerini ifade etti. Ziyaret, iki ülke arasındaki kültürel ve yerel yönetim bağlarını güçlendiren samimi bir atmosferde sona erdi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız