Bakanlık Binasında Siyanür Paniği! Ölümcül Toz 8 Kişiyi Etkiledi!

Mersin'de Ticaret Bakanlığına ait laboratuvarda yaşanan siyanür şüphesi büyük paniğe neden oldu. Toz halindeki kimyasal maddeyle temas eden 2 personelin tahliyesi sırasında yaşanan "çapraz bulaş", tehlikenin boyutunu büyüterek etkilenen kişi sayısını 8'e çıkardı. Olay yerine sevk edilen AFAD ve UMKE ekipleri bölgede teyakkuza geçti.

Bakanlık Binasında Siyanür Paniği! Ölümcül Toz 8 Kişiyi Etkiledi!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde Ticaret Bakanlığına ait bir laboratuvarda "siyanür" alarmı verildi. Toz halindeki kimyasal bir maddeyle temas eden personel sonrası başlayan panik, tahliye işlemleri sırasında daha da büyüdü. Yaşanan korkutucu olayda toplam 8 kişi zehirlenme şüphesiyle gözetim altına alındı.

Gizemli Toz ve Çapraz Bulaş Şoku

Olay, liman karşısında yer alan Yeni Mahalle'deki bakanlık binasında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, laboratuvarda rutin bir çalışma yürüten 2 personel, toz halindeki bilinmeyen bir maddeyle temas etti. Siyanür zehirlenmesi şüphesiyle derhal 112 Acil Çağrı Merkezine haber verildi. Ancak asıl tehlike tahliye esnasında ortaya çıktı. Temaslı 2 personelin binadan çıkarılması sırasında, "çapraz bulaş" nedeniyle kimyasal madde 6 kişiye daha sirayet etti.

Bölgede Kırmızı Alarm: AFAD ve UMKE Teyakkuzda

Gelen ihbar üzerine olay yerine derhal 1 UMKE ekibi ve çok sayıda acil yardım ambulansı yönlendirildi. Bölgede geniş çaplı güvenlik önlemleri alınırken, kimyasal sızıntı ve zehirlenme tehlikesine karşı AFAD ekipleri de devreye girdi.

Sağlık görevlilerinin zehirlenme şüphesi taşıyan 8 kişiye güvenle müdahale edebilmesi için, öncelikle AFAD ekiplerinin laboratuvardaki kimyasal değerlendirmeyi tamamlaması bekleniyor. Bölgedeki hareketli anlar devam ederken, gelişmeler yetkililer tarafından anbean takip ediliyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız