Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | Adana’da Mezarlıkta Katli*m Yapmıştı! Cezası Belli Oldu

Adana’da Mezarlıkta Katli*m Yapmıştı! Cezası Belli Oldu

Adana’da, oğlunun ölümünden gelinini ve ailesini sorumlu tutarak mezarlıkta 3 kadını öldüren sanık, haksız tahrik indirimi uygulanmadan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Adana’da, oğlunun ölümünden gelinini ve ailesini sorumlu tutarak mezarlıkta 3 kadını öldüren sanık, haksız tahrik indirimi uygulanmadan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Adana’da Mezarlıkta Katli*m Yapmıştı! Cezası Belli Oldu

Adana’nın Sarıçam ilçesinde, oğlunun intiharı nedeniyle husumet beslediği gelini ve ailesini mezarlıkta vurarak öldüren Şemsettin Erkuvan, mahkeme tarafından haksız tahrik indirimi olmaksızın 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, 21 Ekim 2024 günü Buruk Mezarlığı’nda meydana geldi. Muzaffer Erkuvan’ın (oğlu) intiharından sorumlu tuttuğu gelini Güldane Gerçek (21), kayınvalidesi Şenay Gerçek (45) ve kayınbiraderi Gaye Gerçek’i (25), mezarlıkta kurşun yağmuruna tutarak öldüren Şemsettin Erkuvan, ormanda saklanırken yakalanmıştı.

SANIK: "ONLARI GÖRÜNCE ÖLEN OĞLUM AKLIMA GELDİ"

Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasına, sanık Şemsettin Erkuvan SEGBİS aracılığıyla katıldı.Son savunmasını yapan sanık "Onları görünce ölen oğlum aklıma geldi ve tahrik oldum. Her şey bir anda gelişti. Vicdanınıza ve adaletinize sığınıyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın "kasten öldürme" suçunu işlediğini belirterek, haksız tahrik indirimi uygulamadan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

TAZİYEDE TEHDİT EDİLDİĞİ İDDİASI

Sanık Şemsettin Erkuvan'ın damadı Hasan Kanduman, mahkemede tanık olarak dinlendi. Kanduman, Muzaffer Erkuvan’ın ölümünden sonra taziye çadırına gelen 3 kişinin kayınbabasını tehdit ettiğini ve oğlunun borcu olduğunu söyleyerek ödeme talep ettiklerini anlattı.

“Muzaffer öldükten sonra taziye çadırına gelen 3 kişi, alacakları olduğunu söyleyerek kayınbabamı da öldürmekle tehdit etti. Kayınbabam sonrasında gidip şikayetçi oldu.”

Ancak mahkeme, bu iddiaların cinayetle doğrudan bağlantısı olmadığına ve sanığın bilinçli olarak 3 kişiyi öldürdüğüne hükmederek en ağır cezayı verdi.

HAPİS CEZASINDA HAKSIZ TAHRİK İNDİRİMİ UYGULANMADI

Mahkeme heyeti, sanığın tasarlayarak cinayeti işlediğini belirterek, "haksız tahrik" indirimi uygulamadı. Karar doğrultusunda Sanık Şemsettin Erkuvan 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Haksız tahrik ve iyi hal indirimi uygulanmadı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız