Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
24°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | 81 İlde Düzenlenen Operasyonda 136 Bin Litre Sahte Alkol Ele Geçirildi

81 İlde Düzenlenen Operasyonda 136 Bin Litre Sahte Alkol Ele Geçirildi

İçişleri Bakanlığı sahte alkol ve etil alkol üretimine karşı kapsamlı operasyonlar gerçekleştirdi. ÇENGEL-14 ve ÇENGEL-15 adı verilen operasyonlarda 136 bin litre sahte alkol ele geçirilirken, 279 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

İçişleri Bakanlığı sahte alkol ve etil alkol üretimine karşı kapsamlı operasyonlar gerçekleştirdi. ÇENGEL-14 ve ÇENGEL-15 adı verilen operasyonlarda 136 bin litre sahte alkol ele geçirilirken, 279 şüpheli hakkında işlem yapıldı.

81 İlde Düzenlenen Operasyonda 136 Bin Litre Sahte Alkol Ele Geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde gerçekleştirilen "ÇENGEL-14" ve "ÇENGEL-15" operasyonlarının detaylarını paylaştı. Yerlikaya, operasyonlar kapsamında toplamda 136 bin 904 litre sahte alkol ve etil alkol ele geçirildiğini belirtti. Ayrıca, 279 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ve 21 yasa dışı sahte alkol imalathanesinin ortaya çıkarıldığını vurguladı.

Jandarma ve Emniyet'in Operasyon Detayları

Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirilen "ÇENGEL-14" operasyonlarında, 77 bin 495 litre sahte alkol ve etil alkol ele geçirildi. 4 bin 679 adet sahte bandrol bulundu. 9 yasa dışı sahte alkol imalathanesi deşifre edildi. Bu operasyon kapsamında, 73 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen "ÇENGEL-15" operasyonunda ise, 44 bin 796 litre etil alkol ve 14 bin 613 litre sahte alkol ele geçirildi. 10 bin 391 adet sahte bandrol ve 5 bin 347 adet alkol aroması bulundu. Ayrıca, 12 yasa dışı sahte alkol imalathanesi tespit edilerek kapatıldı. Bu operasyon çerçevesinde, yasal olmayan alkol satışlarının önüne geçilerek yaklaşık 74 milyon TL’lik vergi kaybı engellendi.

Toplum Sağlığı İçin Mücadele Sürüyor

Bakan Yerlikaya, sahte alkol üretiminin toplum sağlığı ve güvenliği için büyük bir tehdit oluşturduğuna dikkat çekerek, vatandaşlardan şüpheli durumları yetkililere bildirmelerini istedi. Operasyonlara katılan jandarma ve emniyet ekiplerine teşekkür eden Yerlikaya, bu mücadelenin halk desteğiyle sürdürüleceğini vurguladı.

81 İlde Düzenlenen Operasyonda 136 Bin Litre Sahte Alkol Ele Geçirildi

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız