Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
14°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | 5 Gündür Kayıp Olan Rojin Kabaiş'in annesi konuştu

5 Gündür Kayıp Olan Rojin Kabaiş'in annesi konuştu

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaişi arama çalışmalarında 5 gün geçti.

Van'da kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaişi arama çalışmalarında 5 gün geçti.

5 Gündür Kayıp Olan Rojin Kabaiş'in annesi konuştu

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği birinci sınıf öğrencisi olan 21 yaşındaki Rojin Kabaiş, 5 gündür kayıp. Diyarbakır'dan Van'a üniversite eğitimi için gelen Rojin, 27 Eylül 2024 günü kaldığı yurttan Van Gölü kıyısına gitmek üzere ayrıldı ve o andan itibaren kendisinden haber alınamıyor.

Kamera Görüntülerine Yansıyan Son Anlar

Rojin'in kaybolmadan önceki son anları, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülere göre, annesiyle görüntülü konuşan genç kız, bir büfeden alışveriş yaptıktan sonra Van Gölü kıyısına giderek bir bankta oturup gölü izledi. Kamera açısından çıkan Rojin, bu andan itibaren ortadan kayboldu.

Ekipler Arama Çalışmalarını Sürdürüyor

Gazetecilere konuşan baba Nizamettin Kabaiş, kızı Rojin'in 5 gündür arandığını ama bulunmadığını belirtti. Rojin'in sağ bulunması için herkesten çaba bekleyen baba Kabaiş, “Herkesten rica ediyorum; Rojin'i sağ salim bulmak için çaba gösterelim. Ben kendim getirerek burada üniversiteye teslim ettim. Buradan ayrılınca otogarda da kendisine telefon ederek halini sordum. Cuma günü yurtta yemeğini yedikten sonra bahçeye gelmiş. Orada bir tel örgü yok. Göl çekilmiş ve orada bir boşluk oluşmuş. Güvenlik kamerası da o bölgeyi görmüyor. Tehlikeli nokta da orasıdır. Kızım bizi izliyorsan bizim halimiz perişandır. Eğer ki hayattaysan bir haber ver” dedi.

Baba Nizamettin Kabaiş: 5 Gündür Hiçbir Haber Yok

Rojin’in babası Nizamettin Kabaiş, kızının 5 gündür kayıp olduğunu ve bulunması için herkesten yardım beklediklerini belirtti. Gazetecilere konuşan baba Kabaiş, “Rojin'i sağ salim bulmak için herkesin çaba göstermesini rica ediyorum. Kızım, bizi izliyorsan bir haber ver, halimiz perişan" dedi.

Anne Aygül Kabaiş: Ciğerimiz Yanıyor

Rojin ile görüntülü konuştuğunu, bu sırada kızının markete gidip kahve alacağını ve daha sonra kendisini geri arayacağını söylediğini ifade eden anne Aygül Kabaiş ise “Marketin önündeyken telefonu kapattı ve içeri girdi. Daha sonra sesli mesaj gönderdim. Rojin beni niye aramadın, seni merak ediyorum dedim. Ben zaten merak ettiğim kızımı sürekli görüntülü ararım. Sonraki gün saat 12.00'de polis beni aradı, ‘kızın yurda gelmemiş' dedi. Sonrasında yine kızımı aradım ama dönüş yapmadı. Sizin eliniz uzundur Rojin'imi getirin. Ciğerimiz yanıyor. Ben ve çocuklarım burada perişan olduk. Bir an önce kızım bulunsun” diye konuştu.

Rojin Kabaiş’in bulunması için sürdürülen çalışmalar, ailesinin ve kamuoyunun büyük bir umutla sonuçlanmasını beklediği bir süreç olarak devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız