Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Asayiş | 11 Yıllık C*nayet Çözüldü! Baba C*nayetinde Oğlu Kardeşi ve Yeğeni Tutuklandı

11 Yıllık C*nayet Çözüldü! Baba C*nayetinde Oğlu Kardeşi ve Yeğeni Tutuklandı

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 2013 yılında silahla vurularak öld*rülen Arif Meçin c*nayeti, yapılan daraltılmış baz istasyonu çalışmasıyla aydınlatıldı. Meçin’in oğlu, kardeşi ve yeğeni tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde 2013 yılında silahla vurularak öld*rülen Arif Meçin c*nayeti, yapılan daraltılmış baz istasyonu çalışmasıyla aydınlatıldı. Meçin’in oğlu, kardeşi ve yeğeni tutuklanarak cezaevine gönderildi.

11 Yıllık C*nayet Çözüldü! Baba C*nayetinde Oğlu Kardeşi ve Yeğeni Tutuklandı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesi Yeşilbahçe Mahallesi'nde yaşayan Arif Meçin (57), 8 Mart 2013 tarihinde evinden ayrıldıktan sonra kaybolmuş, 2 gün sonra Bismil ilçesi Alibey Mahallesi’nde dere yatağında çoban tarafından silahla vurulmuş halde bulunmuştu. O dönemde gözaltına alınan 3 şüpheli serbest bırakılmış, ancak cinayetle ilgili soruşturma devam etmişti. Olayın çözülmesi için Diyarbakır Jandarma Komutanlığı ekipleri, cinayet dosyasını yeniden inceleyerek, daraltılmış baz istasyonu çalışması talebinde bulundu. Yapılan teknik analiz sonucu, Meçin’in oğlu Barış (31), kardeşi Mustafa (55) ve yeğeni Mehmet Emin Meçin’in (43) cep telefonlarının olay yerinde sinyal verdiği tespit edildi.

11 Yıllık C*nayet Çözüldü! Baba C*nayetinde Oğlu Kardeşi ve Yeğeni Tutuklandı

Bilirkişi Raporunda Önemli Detaylar

Bilirkişi raporunda, cinayetin işlendiği gün ve sonrasında şüphelilerin telefonlarının baz bilgileri incelendi. Raporda şu ifadelere yer verildi:

“8 Mart 2013’te Arif Meçin’in telefonu saat 12.13’te kapandı ve en son sinyal kendi ikametgahından alındı. Aynı gün Barış Meçin’in telefonu saat 13.21’de, Mustafa Meçin’in ise saat 17.00’ye kadar baz verileri uyumlu tespit edildi. 10 Mart 2013'te saat 07.22-07.52 arasında Barış ve Mustafa Meçin’in telefonları, Mehmet Emin Meçin’in telefonu ile birlikte cesedin bulunduğu bölgede sinyal verdiği belirlendi.”

Raporda ayrıca, olayla bağlantılı olabileceği değerlendirilen F.Z.’nin cep telefonunun da cesedin bulunduğu bölgeye yakın bir noktadan sinyal verdiği ifade edildi.

3 Şüpheli Tutuklandı

Bilirkişi raporunun ardından 5 Aralık 2024 tarihinde düzenlenen operasyonla Barış, Mustafa ve Mehmet Emin Meçin ile birlikte F.Z. ve H.M. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Barış, Mustafa ve Mehmet Emin Meçin, ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla tutuklandı. Diğer iki şüpheli F.Z. ve H.M. ise serbest bırakıldı. Cinayetle ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız