Antalya’da yetişen tarım ürünlerinin gastronomideki önemini tanıtan Foodfest Antalya Gastronomi Festivali, bugün Antalya’nın Kumluca ilçesinde gerçekleştirilen hasat ile başladı.
Festivalin ilk yılında tavşan yüreği zeytini, ikinci yılında mor üzüm, üçüncü yılında avokado ve mango ile gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise domates hasadı gerçekleştirildi.
Hasada Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Büyükşehir Belediye Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, Kumluca Ticaret Borsası Başkanı Fatih Durdaş katıldı.
“Destek Vermeye Devam Edeceğiz”
Açıklamasında üreticilere desteğin sürdürüleceğini belirten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “21 halimiz ve 1938 tüccar ve komisyoncumuz var. Yerelden kalkınma ilkeleri doğrultusunda Kumluca ilçemizi Çiftçi Kart projesiyle pilot bölge ilan ettik. Bu sayede çiftçilerimizin ve üreticilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz. Ben de bu cam seralardan çıkmış birisiyim. Mazotun ve gübrenin önemini iyi bilirim. 50 sulama kooperatifinin enerjisinin %85’ini ödüyoruz. Dijital tarımla ilgili de destek veriyoruz. Antalya’mızda 700’ün üzerinde endemik bitki ve 19 coğrafi işaretli ürünümüz var; bu sayıyı artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yerelden kalkınma projemizle üreticilerimize destek vermeye devam edeceğiz” dedi.
“Uğraşan Üreticilere Destek Olmak Amacıyla Çalışmalar Yürütüyoruz”
Domates hasadına katılan Kumluca Belediye Başkanı Mesut Avcıoğlu, “Bize bu fırsatı tanıyan Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Tarihi, kültürü, doğası ve tarım potansiyeliyle büyük zenginliklere sahip bir bölgede yaşıyoruz. Gastronomi turizminin önemi artık daha iyi anlaşılıyor. Bu kapsamda hem bölgenin zenginliklerini tanıtmak hem de tarımla uğraşan üreticilere destek olmak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz” ifadelerini kullandı.
Rhodiapolis Antik Kenti’ne Ziyaret
Hasadın ardından Kumluca’da bulunan Rhodiapolis Antik Kenti’ne ziyaret gerçekleştirildi.