Antalya ile Konya’yı birbirine bağlayan Akseki-Seydişehir kara yolunda gece saatlerinde başlayan kar yağışı, Alacabel mevkisinde etkili oldu. Kar kalınlığı yer yer 5 santimetreyi buldu.

Nisan Ayında Kar Yağdı

Akdeniz Bölgesi’ni İç Anadolu’ya bağlayan önemli güzergahlardan biri olan Akseki-Seydişehir kara yolu, Alacabel geçidinde kar yağışıyla beyaza büründü. Gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar aralıklarla devam eden yağış, özellikle bin 825 metre rakımlı Alacabel mevkiinde etkili oldu. Havanın ani soğumasıyla birlikte kar yağışı, yüksek kesimlerde sürücüleri şaşırttı.

Ekipler Karla Mücadeleye Başladı

Kar yağışının etkili olduğu bölgede, özellikle Battı Çıktı mevkisinden itibaren yaklaşık 5 kilometrelik alanda kar birikintileri oluştu. Karayolları Alacabel ekipleri, iş makineleriyle birlikte sabaha kadar aralıksız kar küreme ve tuzlama çalışmaları yaptı. Ekipler, buzlanmaya karşı da önlem alarak yol güvenliğini sağladı.

15. Türk Alman Jinekoloji Kongresi Antalya'da Başladı 15. Türk Alman Jinekoloji Kongresi Antalya'da Başladı

Ulaşımda Herhangi Bir Aksama Yaşanmadı

Kar kalınlığının 3 ila 5 santimetre arasında ölçüldüğü Alacabel geçidinde, alınan önlemler sayesinde ulaşımda herhangi bir aksamaya izin verilmedi. 

Kaynak: İHA