Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
23°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Elektrik Faturalarından Canı Yanan Yurttaş İçin Dilekçe

Elektrik Faturalarından Canı Yanan Yurttaş İçin Dilekçe

EPDK'nın yeni tarifesiyle yüksek elektrik tüketen aboneler daha fazla ödeme yapacak. EMO düzenlemeyi yargıya taşıdı ve tüketiciler için itiraz dilekçesi hazırladı.

EPDK'nın yeni tarifesiyle yüksek elektrik tüketen aboneler daha fazla ödeme yapacak. EMO düzenlemeyi yargıya taşıdı ve tüketiciler için itiraz dilekçesi hazırladı.

Elektrik Faturalarından Canı Yanan Yurttaş İçin Dilekçe

1 Şubat 2025’ten itibaren uygulanmaya başlanan olan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi değişikliğine göre elektrik faturası belirli bir tutarın üzerindeki faturalar daha fazla ücret ödemeye başladı. Konuyu yargıya taşıyan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) yurttaşlar için örnek dilekçe hazırlayarak tüketici hakem heyetine yaşanılan sorunlar hakkında itiraz edebileceklerini belirtti.

Kasım ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK), Son Kaynak Tedarik Tarifesinin Düzenlenmesi Hakkında Tebliğde değişiklik yapılmasına ilişkin yeni tebliğ yayımlanmıştı. 1 Şubat 2025 tarihinden itibaren yürürlüğe giren düzenlemeyle mesken abonelerinde yıllık 5000 Kwh, ticari abonelerde yıllık 15.000 kWH den fazla tüketimi bulunan yani daha çok elektrik tüketen mesken aboneleri ve ticari aboneler daha yüksek fatura ödemeye başladı. Düzenlemeyi gizli zam olarak değerlendiren Elektrik Mühendisleri Odası Genel Merkezi konuyu yargıya taşımıştı. Yeni düzenlemeye göre bin 49 TL gelen faturalar 2 bin 57 TL’ye çıktı. Konuyu yargıya taşıyan EMO vatandaşlara konuyla ilgili yaşanılan mağduriyetleri için örnek dilekçe hazırladı. Konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz dile getirerek EMO’nun dilekçesini paylaştı.

“FİYAT ARTIŞI TAMAMEN ENGELLENEMEZ”

EMO Antalya Şube Başkanı Şaban Tat, geçtiğimiz ay Akdeniz Gerçek’e yaptığı açıklamada, “EPDK'nın 07.11.2024 tarihli kararıyla Son Kaynak Tedarik Tarifesi limitleri güncellenirken, bu düzenlemeye göre sözleşmesindeki yıllık elektrik tüketimi 5.000 kWh (aylık 417 kWh) ve üzerinde olan mesken aboneleri ile 15.000 kWh ve üzerinde olan ticarethane ve sanayi abonelerinin 1 Şubat 2025 tarihinden itibaren yüksek tüketimli tüketicilere ilişkin Son Kaynak Tedarik Tarifesi'nden faturalandırılacağını bildirildi. Yıllık elektrik tüketimi 100.000.000 kWh ve üzerinde olan diğer tüketiciler ve tarımsal faaliyetler aboneleri de Son Kaynak Tedarik Tarifesi kapsamında yer aldı. Düzenleme, takvim yılı bazlı olarak hayata geçirilirken, abonelerin elektrik tüketimleri takvim yılı bazlı olarak toplanacak, yüksek tüketimli tüketicilere ilişkin Son Kaynak Tedarik Tarifesi kapsamına girildiği tespit edilen aboneler elektrik enerjisini ikili anlaşmalar ile temin etmediği durumda, tespiti takiben üçüncü ayın ilk gününden itibaren Son Kaynak Tedarik Tarifesi’nden faturalandırılacak. Türkiye'de ortalama bir hanenin elektrik faturası 414 TL olarak hesaplanıyor. Dolayısıyla Türkiye ortalamasında tüketim yapanlar ayda 414 TL fatura öderken, belirlenen sınırın üzerindeki tüketimde ödenecek meblağ katlanacak” demişti. 
Yüksek Gelen Elektrik Faturalarına İtiraz Dilekçesi!Yüksek Gelen Elektrik Faturalarına İtiraz Dilekçesi!

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız