Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
25°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Vali Şahin'den Kaleiçi Esnafına Araç Sitemi: "Kendi Ticaretini Kendisi Baltalıyor, Araba Meselesini Çözmeliyiz"

Vali Şahin'den Kaleiçi Esnafına Araç Sitemi: "Kendi Ticaretini Kendisi Baltalıyor, Araba Meselesini Çözmeliyiz"

ATSO ev sahipliğinde başlayan Kaleiçi Zirvesi'nde konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, bölgedeki araç sorununa değindi, "Esnaf, aracını kapısının önüne park ederek kendi ticaretini kendisi baltalıyor. Araba meselesini çözmeliyiz" dedi.

ATSO ev sahipliğinde başlayan Kaleiçi Zirvesi'nde konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, bölgedeki araç sorununa değindi, "Esnaf, aracını kapısının önüne park ederek kendi ticaretini kendisi baltalıyor. Araba meselesini çözmeliyiz" dedi.

KAYNAK: Bülten
Vali Şahin'den Kaleiçi Esnafına Araç Sitemi: "Kendi Ticaretini Kendisi Baltalıyor, Araba Meselesini Çözmeliyiz"

Antalya'nın kalbi niteliğindeki tarihi Kaleiçi bölgesinin geleceğini şekillendirecek olan Kaleiçi Zirvesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ev sahipliğinde kapılarını açtı.

ATSO Atatürk Konferans Salonu'ndaki açılış töreniyle başlayan Kaleiçi Zirvesi'ne Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Birol İnceciköz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayhan Gök, ATSO Başkanı Yusuf Hacısüleyman, STK temsilcileri ile akademisyenler katıldı.

"Kaleiçi Harika Bir Potansiyele Sahip"

Zirvenin açılışında konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Kaleiçi'nin mevcut potansiyeline ve acilen çözülmesi gereken kronikleşmiş sorunlarına dikkat çekerek yerel yönetimler ve esnafa yönelik önemli mesajlar verdi. Vali Şahin, “Kaleiçi muhteşem deniz manzarasıyla, tarihi eserleriyle ve çok iyi restore edilmiş sivil mimari örnekleriyle harika bir potansiyele sahip. Yani Antalya’nın çok özel bir mücevheri. Önemli olan, bu mücevherimizi daha iyi nasıl sunabiliriz?" şeklinde konuştu.

Bugüne kadar Kaleiçi’nin sorunlarını çözmek amacıyla 'Kaleiçi Değerlendirme' ve 'Kaleiçi Çalışma Grubu' başlıkları altında çok sayıda toplantı gerçekleştirdiklerini dile getiren Vali Şahin, bu toplantılarda Kaleiçi’nin temel sorunlarını ele alarak çözüm yolları geliştirdiklerini kaydetti.

"Kaleiçi'nin Geleceği İçin Önce Araba Meselesini Çözmemiz Gerekiyor"

Kaleiçi bölgesindeki araç sirkülasyonu ve otopark problemine değinen ve esnafa sitem eden Vali Hulusi Şahin, “Esnaf, aracını kapısının önüne park ederek kendi ticaretini kendisi baltalıyor. Arabalar arasında yürümeye çalışmak beni de hiçbir turisti de mutlu etmez. Dolayısıyla Kaleiçi'nin geleceği için önce araba meselesini çözmemiz gerekiyor” dedi. Kaleiçi sokaklarındaki masa, sandalye ve tabela kullanımına da vurgu yapan Şahin, sokaklardaki görsel kirlilik ile yaya engelinin ticarete zarar verdiğini söyledi.

"Türkiye'nin En Güçlü Turizm Bölgelerinden Olabilir"

Kaleiçi’nin adeta bir açık hava müzesi niteliğinde olduğunu aktaran Vali Şahin, “Kaleiçi, sadece Antalya'nın değil, tüm Türkiye'nin en güçlü turizm bölgelerinden biri olma potansiyeline sahip. O halde bu dokuya uygun bir turizm yapmamız; küçük bir dükkândan büyük bir otele kadar her şeyi planlamamız gerekiyor. Her yıl düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin Antalya’daki ana merkezi Kaleiçi oluyor. Ancak bu tür büyük etkinliklerin sürdürülebilir olması için sosyal alanlara ihtiyacımız var. Yeni müzeler ve sergi alanları oluşturmak için çaba göstermeliyiz. Bu mekanlarla gelecekte çok daha güzel ve nitelikli etkinliklere ev sahipliği yapabiliriz" açıklamasını yaptı.

'Kaleiçi Turizmi, Gündüz-Gece Ekonomisi ve Yaşam Kalitesi Paneli

Zirve kapsamında, 'Kaleiçi Turizmi, Gündüz-Gece Ekonomisi ve Yaşam Kalitesi' adlı panelin moderatörlüğünü ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman üstlendi. Kaleiçi İşletmeciler Derneği Başkanı Fikret Çağlan, ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Boğaçhan Göksu, ATSO 45. Grup Meclis Üyesi Nejdet Alacan ve TÜRSAB Antalya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Onur Özer panelin katılımcıları oldu.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız