Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), adli yargı kadrolarında gerçekleştirdiği son değişiklikle Antalya yargı yönetiminde yeni bir düzenlemeye gitti. Süreç, Antalya Cumhuriyet Başsavcısı Yakup Ali Kahveci’nin geçtiğimiz hafta yayınlanan HSK kararnamesiyle Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’ne atanmasıyla başladı.
İtiraz Sonrası Görev Yeri Değişti
Yargı çevrelerinde "tenzili rütbe" olarak değerlendirilen bu ilk atama kararına Yakup Ali Kahveci’nin itiraz ettiği belirtildi. Başsavcı vekilliği görevine karşı yapılan bu itirazı değerlendiren HSK, son kararnamesiyle Kahveci’yi Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevine atadı.
Antalya’daki yargı kadrolarında kısmi değişikliğe yol açan bu kararın ardından, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı makamına yapılacak yeni atama merakla bekleniyor.
Antalya’da Sağlıkçının Katili Hakim Karşısında: "Öleceğini Bilmiyordum"
Antalya’da 140 Bin Araç ve Sürücü Mercek Altına Alındı
Göç Yolunda Afrika'dan Antalya'ya: 3 Günde 103 Kuş Türü Kaydedildi