Geçen yıl Mart ayında Muratpaşa ilçesi Yüksekalan Mahallesi’nde meydana gelen kan dondurucu olayda, sahur sonrası evine dönen sağlık çalışanı Hamit Aras, dört kişilik bir grubun saldırısına uğramıştı. Sigara isteğine "kullanmıyorum" cevabı verdiği için darbedilen ve başını kaldırıma çarparak ağır yaralanan Aras, meslektaşlarının müdahalesine rağmen üç günlük yaşam savaşını kaybetmişti. Olayın ardından yakalanan şüphelilerden ikisi tutuklanırken, "Kasten öldürme" ve "Yağma" suçlamalarıyla açılan davada yeni bir duruşma gerçekleştirildi.
Kamera Görüntüleri Yeniden İzlendi
Antalya Adliyesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Savaş İ. ve Muhammet E.K. katılırken, tutuksuz yargılanan diğer iki sanık yer almadı. Mahkeme heyeti huzurunda, olay anına ait iyileştirilmiş güvenlik kamerası görüntüleri yeniden izlendi. Görüntülerde saldırı anı ve sonrasında Aras’ın çantasının alınma süreci detaylarıyla takip edildi.

Sanıklardan Pişmanlık Savunması
Duruşmada söz alan ve saldırıyı gerçekleştirdiğini kabul eden Muhammet E.K., olayın vahametini tahmin edemediğini ileri sürerek şu ifadeleri kullandı:
“Maktule vurduktan sonra çantayı alan benim. Yumruk attıktan sonra kendimi kaybettim, o an gerçeği çok farklı anladım. Ölümle sonuçlanacağını tahmin edemedim. Böyle bir şey olacağını bilseydim hiç yanına gitmezdim. Pişmanım, takdir mahkemenin.”
Diğer tutuklu sanık Savaş İ. ise olay sırasında maktulün sadece bayıldığını düşündüklerini belirterek, “Biz ölmesini istemedik. Bayıldı zannettik. Pişmanım” dedi ve tahliyesini talep etti.

Kemik Yaşı Raporu İstendi
Savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Ayrıca olaydaki rollerinin netleşmesi ve ceza sınırlarının belirlenmesi açısından sanıklardan Muhammet E.K. ile İsmail S.’nin kemik yaşlarının tespit edilmesi için rapor istenmesine karar verildi. Duruşma, eksik belgelerin tamamlanması için ileri bir tarihe ertelendi.
Antalya'da Sahte MİT'çi 59 Bin Euro Çarptı! İkincide Yakalandı
Antalya'da 60 Milyon Lira İçin Kurşun Yağdırdılar: 3 Tutuklama
