Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Serik | Serik’te Köy Camisindeki Leylek İçin Çağrı

Serik’te Köy Camisindeki Leylek İçin Çağrı

Antalya’nın Serik ilçesinde yıllardır cami kubbesinde konaklayan leyleğin yuvası kaldırıldı. Yaban hayatı gözlemcisi Alper Tüydeş, Leylek gelmişken yuvasını bozmak büyük hata, acilen eski yerine konulmalı diyerek yetkililere seslendi.

Antalya’nın Serik ilçesinde yıllardır cami kubbesinde konaklayan leyleğin yuvası kaldırıldı. Yaban hayatı gözlemcisi Alper Tüydeş, Leylek gelmişken yuvasını bozmak büyük hata, acilen eski yerine konulmalı diyerek yetkililere seslendi.

KAYNAK: DHA
Serik’te Köy Camisindeki Leylek İçin Çağrı

Serik’in Dikmen Mahallesi’nde uzun yıllardır bir geleneğe dönüşen ve mahalle camisinin kubbesini mesken tutan leylek yuvası, geçtiğimiz günlerde yerinden kaldırıldı. "Yaren Leylek" hikayesiyle gönülleri fetheden ve kuş gözlem etkinlikleri için Antalya’da bulunan ünlü yaban hayatı gözlemcisi Alper Tüydeş, gördüğü manzara karşısında büyük üzüntü yaşadı.

"Yuva Sahibi Gelmişken Bozmuşlar"

Leyleğin göç yolundan dönüp boş bir kubbeyle karşılaşmasına tepki gösteren Alper Tüydeş, yapılan yanlış uygulamayı şu sözlerle anlattı:

"Leylek yuvası birkaç gün önce bozulmuş; yuvanın sahibi leylek gelmişken hem de. Leylek için de yuvanın uzağında bir yere saçma bir direk dikip, güya leyleği buraya yönlendirmişler ama nafile elbette. Bu köydeki tek yuva bozulmuş. Lütfen bir an önce leyleğin yuvası aynı yerine konularak, bu hata telafi edilsin."

Alternatif Direk Çözüm Olmadı

Köy sakinlerinin veya yetkililerin leyleği camiden uzaklaştırmak için diktiği yapay yuva direğinin leylek tarafından kabul görmediği belirtildi. Tüydeş, leyleklerin sadık hayvanlar olduğunu ve yıllardır kullandıkları yuvayı terk etmelerinin zor olduğunu vurgulayarak, bu kültürel ve doğal mirasın korunması gerektiğini ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız