Türkiye'de yaşayan Mine Altıntaş, 2014 yılında Çin'in Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi'nde katıldığı staj programı sırasında Kosta Rikalı Ramses Alexander Quiros Jimenez ile tanıştı. Altıntaş ve Jimenez'in yolları bir süre sonra ortak bir arkadaşlarının Türkiye'deki düğününde yeniden kesişti. O günden sonra konuşmaya ve mesajlaşmaya başlayan Altıntaş ve Jimenez, 2024 yılına kadar farklı ülkelerde hem arkadaşlarıyla hem de baş başa görüştü. 2024 yazında Altıntaş'ın ailesiyle Türkiye'de tanışmaya gelen Jimenez, aynı yıl kasımda Barselona'da Altıntaş'a evlenme teklifi etti. Evlenme kararının ardından Mine Altıntaş bir süre Kosta Rika'ya gidip, düğün sonrası yaşamaya karar verdikleri ülkeyi tanıdı.
Altıntaş ve Jimenez, dün akşam Antalya'da Lara Sahili’nde düzenlenen törenle evlendi.
Nikahı Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal kıyarken deniz kenarındaki iskelede düzenlenen törene çiftin aileleri ve yakın arkadaşları katıldı. Düğüne 18 Ülkeden Konuklar Katıldı, Kamboçya'dan Prenses de VarAntalya'daki düğünde kültürler buluşması yaşandı. Düğüne ABD, Almanya, Çin, Tacikistan, Kırgızistan, Rusya, Ukrayna, Arnavutluk, Kosova, Hollanda, Fransa, Kosta Rika ve birçok Avrupa ülkesinden misafirler katıldı. Altıntaş, “Toplam 18- 19 ülkeden konuk geldi. Aralarında Kamboçya Kraliyet Ailesi'nden bir prenses de var. Bizi kırmayıp geldikleri için çok minnettarız" diue konuştu.
Erik Dalı Olmadan Olmaz!Nikahın ardından eğlenceye geçildi. Çift, ilk danslarını gerçekleştirdikten sonra Türk düğünlerinin vazgeçilmezi 'Erik Dalı' eşliğinde sahnede eğlendi. Davulla oynanan Erik Dalı sayesinde, farklı ülkelerden gelen konukların da katılımıyla renkli görüntüler oluştu. Kosta Rikalı damat Ramses Alexander Quiros Jimenez, Erik Dalı ritmine ayak uydurarak eşi ve konuklarla birlikte dakikalarca pistten inmedi."Türk Düğünlerini Çok Seviyorlar"Antalya'da düğün yapma kararlarının kültürel bir tercih olduğunu ifade eden Mine Altıntaş, "Türk dizileri Kosta Rika'da çok popüler. Eşim ve ailesi Türk düğünlerini, gelenekleri, adetleri çok seviyor. Bu yüzden düğünümüzü Antalya'da yapmak istedik" açıklamasını yaptı.
"Aileler Beden Diliyle Anlaştı"Altıntaş, farklı diller konuşan iki ailenin kısa sürede uyum sağladığını belirterek, "Ailem Türkçe ve Almanca biliyor, onun ailesi sadece İspanyolca. İngilizce, Almanca, İspanyolca karışıyor; bazen vücut diliyle anlatıyoruz ama isteyince gerçekten oluyor. Herkes iyi niyetli olunca dil bariyeri kalmıyor" dedi. Düğün sürecinde heyecanlı olduğunu söyleyen Altıntaş, "Her şeyi tercüme etmek zorundaydım; hem eşime hem ailesine. İnanılmaz bir heyecan ama bir o kadar da güzel" dedi.
"12 Bin Kilometre Aşka Engel Olamadı"12 bin kilometrelik mesafeye rağmen ilişkilerini sürdürdüklerini dile getiren Altıntaş, "Herkes 'Kosta Rika çok uzak, uçuş bile yok' dedi ama biz inandık. Aşk sadece duygu değil; sabır, anlayış ve kültürel empati de gerekiyor. Biz bunu başardık" dedi.Balayına Antarktika'ya GideceklerÇiçeği burnunda çift, düğün sonrası yaşamlarını Kosta Rika'da sürdürecek. Balayı ise Antarktika'da olacak. Altıntaş, "Eşim Kosta Rika'da kendi işini yürütüyor. Önce orada onun işlerine yardımcı olacağım, sonra kendi yolumu çizeceğim. Balayında ise kruvaziyerle Antarktika'ya gitmeye karar verdik. Hayatta bir kere yapılabilecek bir şey olsun istedik. İkimiz de çok heyecanlıyız" ifadelerini kullandı.