Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
17°
Akdeniz Gerçek | Antalya | “Kayyum Darbesini Kabul Etmeyeceğiz!”

“Kayyum Darbesini Kabul Etmeyeceğiz!”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 102’nci yılı kutlamalarında konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, iktidara sert sözlerle yüklendi. Kamacı, “Kayyumlarla irademizi teslim alamazsınız, tutuklamalarla mücadelemizi durduramazsınız.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin 102’nci yılı kutlamalarında konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, iktidara sert sözlerle yüklendi. Kamacı, “Kayyumlarla irademizi teslim alamazsınız, tutuklamalarla mücadelemizi durduramazsınız.

KAYNAK: Necdet Görkem Sucu
“Kayyum Darbesini Kabul Etmeyeceğiz!”

CHP’nin 102’nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla Antalya’da Cumhuriyet Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene CHP Antalya Milletvekili Sururi Çorabatır, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ilçe başkanları, meclis üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Törende konuşan CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, hükümetin belediyelere kayyum atamalarını ve CHP örgütlerine yönelik operasyonları hedef alarak sert tepki gösterdi. Kamacı, “Kayyumlarla irademizi teslim alamazsınız! Tutuklamalarla mücadelemizi durduramazsınız. Yasaklarla sesimizi kısmaya kalksanız da biz daha gür haykırırız! Çünkü biz Mustafa Kemal’in partisiyiz.” dedi.

akdenizgercek-nail-kamacidan-kayyum-kararina-sert-cikis-8.webp

“İl Başkanını Görevden Almak Kimin Haddine?”

Kamacı, İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanmasını hatırlatarak, “Daha birkaç gün önce, İstanbul İl Başkanlığımıza kayyum atandı. Bu yalnızca CHP'ye değil, demokrasiye, milli iradeye, Cumhuriyet'in temel değerlerine yapılmış bir darbedir. Sorarım size: Bu millet, iradesini sandıkta göstermez mi? Halkın oylarıyla seçilen başkanı, il başkanını görevden almak kimin haddinedir? Milletin iradesini yok sayanlar bilmelidir ki, bu millet iradesine sahip çıkar! Bugün yaşananların tesadüf olmadığını hepimiz biliyoruz.” dedi.

“Atatürk Bu Milletin Kalbinde”

Atatürk ve Cumhuriyet değerlerinin hedef alındığını belirten Kamacı, “Atatürk’e yönelik saldırılar, Cumhuriyet değerlerini yok sayma girişimleri… Bunların hepsi aynı zincirin halkalarıdır. Ama unutmasınlar: Atatürk bu milletin kalbindedir, Cumhuriyet bu milletin damarlarındadır, laiklik bu milletin vicdanındadır.” dedi.

akdenizgercek2.webp

“CHP Alın Terinin Savunucusudur”

Partisinin yalnızca bir siyasi örgüt olmadığını, Cumhuriyet’in kurucu partisi olduğunu vurgulayan Kamacı, “Biz gençlerin geleceğe dair hayalleriyiz. Biz kadınların özgürlük mücadelesiyiz. Biz emekçilerin alın terinin savunucusuyuz. CHP, bu saldırılar karşısında asla geri adım atmayacaktır!” ifadelerini kullandı.

akdenizgercek-nail-kamacidan-kayyum-kararina-sert-cikis-2.webp

“Yasaklara Karşı Sesimizi Kısamazsınız”

Kamacı, “Bugün 9 Eylül'ün ışığıyla bir kez daha haykırıyoruz: Kayyumlarla irademizi teslim alamazsınız. Tutuklamalarla mücadelemizi durduramazsınız. Yasaklarla sesimizi kısmaya kalksanız da biz daha gür haykırırız. Çünkü biz Mustafa Kemal'in partisiyiz. Biz Cumhuriyet'in kurucu kadrolarının torunlarıyız ve söz veriyoruz Halkın iradesine sahip çıkacağız. Cumhuriyet'i ilelebet yaşatacağız. Demokrasiyi yeniden inşa edeceğiz. Unutmayın dostlar: ‘Bağımsızlık benim karakterimdir.’ diyen bir liderin izindeyiz. Bizim karakterimiz bağımsızlıktır, özgürlüktür, Cumhuriyet'tir. Yaşasın 9 Eylül'ün bağımsızlık ruhu! Yaşasın Gazi Mustafa Kemal Atatürk! Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın halkın iradesi! Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi!” dedi.

akdenizgercek-nail-kamacidan-kayyum-kararina-sert-cikis-4.webp

CHP’liler Yürüyecek

Konuşmasının sonunda Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum atanmasına tepki göstermek için 11 Eylül Perşembe günü Yavuz Özcan Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na saat 18’de yürüyüş yapılacağını belirten Kamacı tüm CHP üyelerini davet etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız