Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanlığı görevinden "butlan yönetim kararı" ile görevden alınan Nail Kamacı, eski il binası önünde düzenlediği geniş katılımlı basın açıklamasıyla karara sert tepki gösterdi. Milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda partilinin destek verdiği Kamacı, yeni il binasının mali tablosunu kuruşu kuruşuna açıkladı. Açıklamanın ardından kararı protesto etmek üzere Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.
"Ben Ne Yapmışım? İşi Mi Savsakladım?"
Süreci kamuoyunun takdirine bıraktığını ifade eden Nail Kamacı, kendisini yalnız bırakmayan partililere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, yeni il başkanlığı binasının kendileri için sıradan bir yapı değil, CHP’nin “baba ocağı” olduğunu vurguladı.
Siyasi hayatında benzer bir durumu ikinci kez yaşadığını hatırlatan deneyimli siyasetçi, 1992 yılında CHP Merkez İlçe Başkanlığı yaparken de görevden alındığını belirtti. Yönetim kuruluyla birlikte 25 kişinin görevden alınmasına anlam veremediğini söyleyen Kamacı, kararın gerekçesini şu sözlerle sorguladı:"Acaba işi savsaklayan, görevini yapmayan, sorumluluklarını yerine getirmeyen biri miyim diye kendi kendime sordum. Ben ne yapmışım?
Kuruşu Kuruşuna Hesap Verdi: "16 Milyon 551 Bin Lira Topladık"
Açıklamasında inşaatı süren il binasının mali sürecine geniş yer ayıran Kamacı, ileride oluşabilecek spekülasyonların önüne geçmek için hesap verdi. Bugüne kadar bağışçılar ve partililerin desteğiyle toplam 16 milyon 551 bin lira toplandığını açıklayan Kamacı, mali tabloyu şu sözlerle özetledi:
"Şu ana kadar sizlerden hiçbir şey saklamadım. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugüne kadar bu binaya 15 milyon lira harcadık. Bu kaynaklarla hem çalışanlarımızın giderlerini hem de inşaat masraflarını karşıladık."
Mekanik tesisat, elektrik ve sıva gibi devam eden işler nedeniyle yaklaşık 8,5 ila 9 milyon lira arasında bir borç bulunduğunu belirten Kamacı, süreci en başından beri şeffaflıkla yönettiklerinin altını çizdi
Yarım Kalan Hayal: "29 Ekim'i Evimizde Kutlamak İstiyorduk"
Görevden alınma kararının zamanlamasına da dikkat çeken Kamacı, en büyük hedeflerinden birinin yeni binayı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'na yetiştirmek olduğunu dile getirdi. Kamacı, "Eğer bize fırsat verilseydi bu binayı 29 Ekim’e yetiştirip Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümünü burada kutlamak istiyorduk. Ancak nasip olmadı" diyerek sitemini dile getirdi.Örgütün bu süreçten yara almadan, aksine güçlenerek çıkacağına olan inancını vurgulayan Kamacı, "Cumhuriyet Halk Partililer düştüğü yerden kalkmasını bilir" mesajını verdi
"Partiyi Bu Hale Düşürenleri Ata'ya Şikayet Edeceğiz"
Açıklamasına gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Kamacı, konuşmasının sonunda partilileri Cumhuriyet Meydanı'na yürümeye davet etti. Demokratik tepkilerini Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıkarak göstereceklerini belirten Kamacı, "Cumhuriyet Meydanı’nda Atamıza, partimizi bu noktaya düşürenleri şikâyet edeceğiz" dedi.

Yürüyüş öncesi partililere sağduyu çağrısı yapan Kamacı, CHP örgütüne yakışır bir duruş sergilenmesini isteyerek, "Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Cumhuriyet Halk Partililer trafiğe zarar vermez, çevresine zarar vermez" ifadelerini kullandı. Bu mesajın ardından Kamacı ve beraberindeki yüzlerce partili, sloganlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

