İçişleri Bakanlığı, siber suçlarla mücadele kapsamında son 5 gün içerisinde emniyet güçleri tarafından düzenlenen kapsamlı operasyonların detaylarını paylaştı.
Müstehcen Çocuk Görüntülerinden Yasa Dışı Bahs ve TOKİ Dolandırıcılığına
Siber polisi tarafından yapılan incelemelerde, şüphelilerin "müstehcen çocuk görüntüsü barındırdıkları, pos tefeciliği yaptıkları, vatandaşların mobil bankacılık ve oyun hesaplarına yetkisiz erişim sağladıkları" belirlendi.
Ayrıca yasa dışı bahis ve kumar oynattıkları, bu sitelerin reklamlarını yaptıkları ve para nakline aracılık ettikleri tespit edilen şüphelilerin, özellikle sosyal medya üzerinden kurdukları tuzaklarla geniş kitlelere ulaştığı anlaşıldı. En dikkat çekici yöntemlerden biri ise oltalama (phishing) siteleri üzerinden "yatırım ve ürün satış dolandırıcılığı ile TOKİ başvurusu" temalarının kullanılması oldu.
Antalya Dahil 24 Şehirde Eş Zamanlı Operasyonlar
Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, MASAK ve Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde yürütülen çalışma sonucu Şanlıurfa, Balıkesir, Iğdır, Konya, Manisa, Burdur, Adana, Isparta, Bursa, Niğde, İstanbul, Samsun, Aydın, Batman, Hatay, Ardahan, Zonguldak, Antalya, Gaziantep, Amasya, Düzce, Erzincan, Karabük ve Kocaeli illerinde belirlenen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi.
212 Şüpheli Gözaltında
Aralarında Antalya, Burdur ve Isparta'nın da bulunduğu 24 il merkezli operasyonlarda toplam 212 şüpheli yakalandı. Yakalanan şahıslardan 127’si çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı, 35 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü belirtildi.
Operasyonlar neticesinde çok sayıda dijital materyal, silah ve finansal varlık ile birlikte suçtan elde edildiği değerlendirilen 8 araç ve 1 motosiklete el konuldu.