Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
19°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Muhittin Böcek’ten Bayram Mektubu: 'Hayatımın En Acılı Dönemini Yaşıyorum'

Muhittin Böcek’ten Bayram Mektubu: 'Hayatımın En Acılı Dönemini Yaşıyorum'

Tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı el yazısı mektubunda, "Hayatımın hiçbir döneminde kendimi bu kadar acılı ve kırgın hissetmedim” dedi.

Tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı el yazısı mektubunda, "Hayatımın hiçbir döneminde kendimi bu kadar acılı ve kırgın hissetmedim” dedi.

KAYNAK: Tayfun Akyatan
Muhittin Böcek’ten Bayram Mektubu: 'Hayatımın En Acılı Dönemini Yaşıyorum'

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmalar kapsamında 5 Temmuz 2025'te tutuklanan ve görevinden uzaklaştırılan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kurban Bayramı dolayısıyla yeni bir mektup paylaştı. Uzun süredir kamuoyuyla paylaşmadığı el yazısı notlarından birini yayımlayan Böcek, bayram sabahlarının kendisi için taşıdığı anlamı ve yaşadığı duyguları anlattı.

“Hayatımın En Acılı Dönemini Yaşıyorum”

Mektubunda bayram sabahlarına dair anılarını anlatan Muhittin Böcek, çocukların sokakları doldurduğu, aile sofralarının kurulduğu eski bayramları özlediğini ifade etti.

Böcek, hayatını kaybeden ailesini anarak şu ifadeleri kullandı:

“Her bayram sabahının kendine has bir sessizliği vardır. Bayram namazımızdan sonra sokaklar yavaş yavaş çocuklarımızla hareketlenir. Simit fırınında kuyruklar olur, bayramlaşma olur, simit sırası gelince evlere koşulur, sofrada büyüklerimiz, çocuklarımız, komşularla buluşulur. Bir taraftan bayram sevinci, diğer taraftan kaybettiklerimiz. Ana, baba, abilerimizin eksikliğinden içimiz yanar, kelimeler boğazımızda düğümlenir susarız, duygulanır gizli gizli ağlarız, onların yokluğunu asla dolduramayız. 32 yıldır vatandaşlarıma her alanda görevimiz olsun olmasın küçük dokunuşumuzla iz bıraktığımız can dostlarımız telefona sarılır, telefonumuz susmak bilmezdi. Ne yazık ki Kurban Bayramı’nda size hasret 11 aydır tutukluyum. Abimin, anamın, 51 yıl önce ortaokul 2. sınıfta kaybettiğim babamın mezarları başında olamıyor, dua edemiyor olmam beni kahrediyor. Ayrıca 30 yıla yakın gece gündüz hizmet eden çocuklarım, danışmanım, oğlum, gelinim de tutuklular, onlar da kurban kesemiyor; çocuklarından, eşlerinden baba, anne ve sevdiklerinden uzaktalar. Hayatımın hiçbir döneminde kendimi bu kadar acılı ve üzgün, kırgın hissetmedim. Ben devlete, adalete olan inancım, üslubum, nezaketim ve duruşumla adaletin kısa zamanda tecelli edeceğine inanıyorum. Kurban Bayramı’mız mübarek olsun… Sağlıklı, huzurlu, adaletli güzel günlere de vesile olsun. Torosların rüzgarı, özgürlüğün ve adaletin sesi olarak esmeye devam edecek. Sevgi ve hasretle...” dedi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız