Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Manavgat’ta Tarım Arazilerinde Dolu Zararı!

Manavgat’ta Tarım Arazilerinde Dolu Zararı!

Antalya'nın Manavgat ilçesi Çardak ve Sırtköy Mahallelerinde etkili olan dolu yağışı, tarım arazilerini ve meyve ağaçlarında zarara neden oldu.

Antalya'nın Manavgat ilçesi Çardak ve Sırtköy Mahallelerinde etkili olan dolu yağışı, tarım arazilerini ve meyve ağaçlarında zarara neden oldu.

Manavgat’ta Tarım Arazilerinde Dolu Zararı!

Yeni Antalya-Konya D-687 kara yolu üzerinde bulunan Kızıldağ Mahallesi'nde gece 01.00 sularında başlayan dolu yağışı mahallede hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sebebiyle vatandaşlar evlerinden çıkamazken, tarım alanlarındaki bitkiler ile ağaçların yaprak ve çiçeklerinin döküldüğü, bazı araçların cam ve farlarının kırıldığı, kaportalarında hasar oluştuğu bilgisi verildi. 

Muhtar Yılmaz: “Zararımız Büyük”

Dolu yağışının D-687 kara yolunda da etkili olduğu, Karayolları ekiplerinin müdahalesi sayesinde yolda ulaşımın aksamadığı belirtildi.

Sabah havanın aydınlanmasıyla birlikte yer yer 40-50 santim kalınlığını bulan dolunun mahallenin tamamını beyazla kapladığı bildirilirken, mahallenin diğer mahallelerle olan bağlantı yollarının da kapandığı görüldü.

Kızıldağ Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz ve mahalle sakinlerinin haber vermesi üzerine mahalleye gelen Taşağıl Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, iş makineleri ile köyün kapanan yollarını açarken, iş makinelerinin önünde sürüklenen dolu yığınları, kar manzarasını andırdı.

Muhtar Mehmet Yılmaz, mahallelerinde büyük oranda zarar oluştuğunu, yetkililerin mahallelerinde hasar tespit çalışması yapması gerektiğini belirtti.

Manavgat’ta Tarım Arazilerinde Dolu Zararı2

Şiddetli Dolu Ağaç Dallarını Kırdı

Dolu yağışından etkilenen bir başka mahalle de Sırtköy oldu. Sırtköy'de gece başlayan dolu, kısa sürede mahallenin beyaza bürünmesine neden olurken, tarım arazileri ve ağaçlar doludan nasibini aldı. Sırtköy sakinlerinin en önemli geçim kaynağı olan defne ağaçlarının yaprakları dolu yağışı sırasında tamamen dökülürken, bazı ağaçların da dallarının kırıldığı bilgisine ulaşıldı.

 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız