Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Manavgat | Manavgat’ın Kaderini Değiştirecek Zirve! Başkan Güngör Ankara’da

Manavgat’ın Kaderini Değiştirecek Zirve! Başkan Güngör Ankara’da

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Ankara’da gerçekleştirdiği üst düzey ziyaretlerle ilçe ekonomisinin nabzını başkente taşıdı.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Ankara’da gerçekleştirdiği üst düzey ziyaretlerle ilçe ekonomisinin nabzını başkente taşıdı.

KAYNAK: Bülten
Manavgat’ın Kaderini Değiştirecek Zirve! Başkan Güngör Ankara’da

Antalya Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör, Manavgat iş dünyasının sorun ve çözüm önerilerini iletmek üzere Ankara’da yoğun bir temas trafiği gerçekleştirdi. AK Parti Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ı makamında ziyaret eden Güngör, bölge ekonomisinin mevcut durumunu ve stratejik kalkınma alanlarını ayrıntılı bir raporla sundu.

manavgatin-kaderini-degistirecek-zirve-baskan-gungor-ankarada

Turizmde "Jeopolitik Gerilim" Uyarısı

Ziyaretlerin en önemli gündem maddelerinden biri bölgedeki dış siyasi gerilimlerin turizme etkisi oldu. İran-ABD-İsrail hattındaki huzursuzluğun sektörü olumsuz etkilediğine dikkat çeken Başkan Güngör, ilan edilen kısa süreli ateşkeslerin belirsizliği gidermeye yetmediğini vurguladı. Sektörün bu süreçten en az hasarla çıkması için devlet düzeyinde tedbirli ve hassas hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

İş Dünyasının Talepleri: Vergi ve Maliyet Desteği

Başkan Güngör, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un ev sahipliğinde, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Antalya Milletvekillerinin katılımıyla düzenlenen geniş kapsamlı toplantıda Manavgat esnafı ve iş insanları için somut destekler talep etti. Güngör’ün masaya yatırdığı talepler arasında şunlar yer aldı: Konaklama vergisinin geçici olarak askıya alınması, KDV oranlarında indirim yapılması, Yükselen enerji maliyetlerine karşı desteklerin artırılması, İşletmelerin uygun finansmana erişiminin kolaylaştırılması gibi talepler yer aldı.

"Kararlılıkla Çalışmaya Devam Edeceğiz"

Temasların ardından bir teşekkür mesajı yayımlayan Güngör, Manavgat’ın sorunlarına gösterilen yakın ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kamu-özel sektör iş birliğinin güçlendirilmesinin bölgenin rekabet gücü için hayati önem taşıdığını belirten Güngör, Manavgat ekonomisini güçlendirecek adımların takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız