Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Konyaaltı | Konyaaltı’nda Otizm İçin Anlamlı Etkinlik

Konyaaltı’nda Otizm İçin Anlamlı Etkinlik

Konyaaltı Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında otizmli bireylerin yaşadığı deneyimleri toplumun her kesimine hissettirmek amacıyla “Onların Dünyasına Bir Adım” etkinliklerini başlattı.

Konyaaltı Belediyesi, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında otizmli bireylerin yaşadığı deneyimleri toplumun her kesimine hissettirmek amacıyla “Onların Dünyasına Bir Adım” etkinliklerini başlattı.

KAYNAK: Bülten
Konyaaltı’nda Otizm İçin Anlamlı Etkinlik

Konyaaltı Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin toplumsal hayata katılımını artırmak ve farkındalık yaratmak adına çalışmalarına bir yenisini ekledi. Belediye Ana Hizmet Binası’nda start alan etkinlikte, otizmli bireylerin duyusal ve algısal dünyasına dikkat çekilirken, toplumda anlayış duygusunun pekiştirilmesi hedeflendi. Etkinliğin açılış gününe otizmli piyanist Taylan Hartavi’nin sunduğu piyano dinletisi damga vurdu. Programın ikinci gününün yine belediye binasında, üçüncü gününün ise 4 Nisan Cumartesi günü Bebek Parkı’nda devam edeceği açıklandı.

konyaaltinda-otizm-icin-anlamli-etkinlik

Katılımcılar Otizmli Bireylerin Dünyasını Deneyimledi

Etkinlik kapsamında kurulan özel deneyim parkurları, ziyaretçilere otizmli bireylerin günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları bizzat tecrübe etme imkanı tanıdı. Katılımcılar sadece dokunarak nesne bulmaya çalışırken, farklı dokuların bazı bireyler için ne denli yoğun ve zorlayıcı olabileceğini fark etti. Arka plandaki yüksek sesler eşliğinde verilen görevleri tamamlamaya çalışanlar, odaklanma güçlüğünü bizzat yaşadı. Dikkat dağıtıcı unsurlar arasında hedef bulmaya çalışan ziyaretçiler, motor planlama ve el-göz koordinasyonundaki farklılıkları uygulamalı olarak gördü.

konyaaltinda-otizm-icin-anlamli-etkinlik

“Otizm Bir Eksiklik Değil, Bir Farklılıktır”

Otizmli bireylerin toplumsal yaşamda daha görünür olması gerektiğini vurgulayan Konyaaltı Belediye Başkanı Cem Kotan, farkındalık çalışmalarının kapsayıcı bir toplum için kilit rol oynadığını belirtti. Başkan Kotan, “Otizm bir eksiklik değil, bir farklılıktır. Amacımız, vatandaşlarımızın otizmli bireylerin yaşadığı duyusal ve sosyal farklılıkları yakından hissetmesini sağlamaktır. Onları anlamanın yolu, dünyalarına empatiyle yaklaşmaktan geçiyor” dedi.

Antalya genelinde daha duyarlı ve kapsayıcı bir yaşam alanı oluşturma hedefiyle hareket ettiklerini belirten Kotan, Konyaaltı’nda her bireyin özgürce ve anlaşılmış hissederek yaşaması için projeler üretmeye devam edeceklerini ifade etti. Etkinlik boyunca sosyal iletişim ve beden dilinin farklı yorumlanabileceğine dair verilen bilgilerle, otizmin bir engel değil, hayata farklı bir bakış açısı olduğu mesajı verildi.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız