Antalya Kepez’de sabah saatlerinde gökyüzünü kaplayan dumanlar, paniğin ve korkunun habercisi oldu. Bir anda alevlere teslim olan müstakil yapı, çevredeki vatandaşların yüreklerini ağza getirdi. İtfaiye ekiplerinin adeta zamanla yarıştığı o kritik anlarda, yangının yan taraftaki evlere sıçramadan durdurulması olası bir felaketin önüne geçti ancak alevlerin söndüğü noktada geriye sadece simsiyah bir enkaz kaldı.
Mahalleli Dumanları Görünce Alarma Geçti
Yangın, saat 11.00 sularında Kepez ilçesine bağlı Güneş Mahallesi 6043 Sokak üzerinde bulunan ve yabancı uyruklu kişilerin ikamet ettiği müstakil bir evde başladı. Binadan yükselen dumanları fark eden çevre sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbarın ardından olay yerine polis ve itfaiye ekipleri yönlendirildi.
İtfaiyenin Müdahalesi Faciayı Önledi
Bölgeye intikal eden itfaiye erleri, alevlerin çevredeki ve bitişikteki diğer müstakil yapılara sıçrama ihtimaline karşı hızla müdahaleye başladı. Ekiplerin yürüttüğü koordineli çalışma sonucunda yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Soğutma çalışmalarının ardından ortaya çıkan tablo ise yangının boyutunu gözler önüne serdi; 3 odalı evdeki tüm eşyalar yanarak kül olurken, tavanı ve duvarları is kaplayan yapı tamamen kullanılamaz duruma geldi.
"Arkadaşımın Evine Sıçradı Sandım"
Olay esnasında mahallede yaşanan paniğe tanık olan komşulardan Ayşenur Yıldız, duyduğu gürültüler üzerine telaşla dışarı çıktığını belirtti. Yaşadığı korkuyu anlatan Yıldız, "Bir anda irkilip kalktım, seslere geldim. Bir geldim, yangın var. Herkes itfaiyeyi aradı, en yakın arkadaşımın evine yangın sıçradı sanıp geldim" ifadelerini kullandı.
Polis ve itfaiye ekipleri, yangının kesin çıkış nedenini belirlemek amacıyla bölgede inceleme başlattı.