Kepez Belediyesi, "İnsan Okur" mottosuyla şehrin kültürel hafızasını tazeleyecek büyük bir organizasyona imza atıyor. 10 gün boyunca sürecek olan Kepez Kitap Fuarı; onlarca yayınevi, ünlü yazarlar, imza günleri ve ufuk açıcı söyleşilerle her yaştan kitapsevere kapılarını açacak. Bilimden psikolojiye, edebiyattan güncel konulara kadar geniş bir yelpazede etkinliklerin sunulacağı fuar, Kepez’i bölgenin en güçlü kültür durağı haline getirecek.

Başkan Kocagöz: "Yolculuğun Kalbi Kepez’de Atacak"
Antalya’nın edebiyat ve kültür alanındaki gelişimine vurgu yapan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, fuarın sadece bir etkinlik değil, büyük bir idealin parçası olduğunu belirtti. Başkan Kocagöz, şu ifadeleri kullandı:
“Antalya’nın kültürünü, edebiyatını, hafızasını ve yarınlarını birlikte inşa edeceğiz. Bu yolculuğun kalbi Kepez’de atacak. Amacımız net; Antalya’yı UNESCO Dünya Kitap Başkenti yapmak. Kepez’in öncülüğünde kültürel üretimin güçlü bir merkezini oluşturmak, okuma alışkanlığını her yaşta yeniden canlandırmak, dijital çağın sunduğu imkanları kültürel üretimle buluşturmak ve yeni yazarların önünü açmak istiyoruz. Kitapların birleştirici gücünü birlikte yaşayalım, kültürle büyüyen bir şehir idealini hep birlikte güçlendirelim.”

Türkiye’de Bir İlk: Duraklarda Karekodlu Kitap Dönemi
Başkan Kocagöz, fuar müjdesinin yanı sıra Türkiye’de ilk kez hayata geçirilecek vizyoner bir projeyi de duyurdu. Okuma alışkanlığını günlük yaşamın her anına yaymayı hedeflediklerini belirten Kocagöz, projenin detaylarını şöyle anlattı:
“Otobüs durakları, hastaneler ve çeşitli bekleme alanlarına yerleştirilecek karekod sistemi sayesinde vatandaşlarımız kitap özetlerine kolayca ulaşabilecek. Bu sistemle isteyenler kitapları dijital olarak okuyabilecek ya da kulaklık aracılığıyla dinleyebilecek. Uygulamamızla okuma alışkanlığını günlük yaşamın bir parçası haline getirmeyi amaçlıyoruz.”
Edebiyat tutkunlarını bir araya getirecek olan Kepez Kitap Fuarı, 5 Nisan akşamına kadar Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde ziyaret edilebilecek.
Antalya Belediyelerinde SGK Borcu 6 Milyar TL’yi Aştı
Akın Gürlek: Muhittin Böcek İtirafçı Olacaktı
Antalya Büyükşehir Davasında 3. Gün: Muhittin Böcek ve Sanıklar İçin Ara Karar Bugün Açıklanacak