Antalya
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
20°
Akdeniz Gerçek | Antalya | Kepez Başkanı Mesut Kocagöz: Siyasette Örnek Alabileceğim Kimse Yok

Kepez Başkanı Mesut Kocagöz: Siyasette Örnek Alabileceğim Kimse Yok

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalya Dostlar Platformu kahvaltısında açıklama yaptı. Başkan Kocagöz siyasette örnek alabileceği kimsenin olmadığını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalya Dostlar Platformu kahvaltısında açıklama yaptı. Başkan Kocagöz siyasette örnek alabileceği kimsenin olmadığını söyledi.

Kepez Başkanı Mesut Kocagöz: Siyasette Örnek Alabileceğim Kimse Yok

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalya Dostlar Platformu kahvaltısında iyi insanların siyasetle ilgilenmediğini ve sonucunda başarısızlık olduğunu, ifade etti. Siyasette kendisinin örnek alacağı birinin olmadığını belirten Mesut Kocagöz, “Bu ülkeyi seviyorsak, memleketimizi seviyorsak bu değerleri korumanın tek yolu siyasetten geçer. Siyaset bir araç, herkesin istediği araca binmesi gibi istediği partide görev alabilir, ancak siyasete girmek gerekir. Bugün siyasette örnek alabileceğim kimse yok. İyi bir siyasetçinin asla egosu olmaması lazım. ‘Her şeyi ben bilirim’ derseniz bu millete hizmet edemezsiniz. Belediyeyi ortak akılla bir paydaşlarla birlikte yönetmelisiniz. Geçmişi eleştirmek sizi bir yere vardırmaz. Biz hep nefreti değil, sevgiyi büyütmekten yanayız. Bu nedenle göreve geldikten sonra siyaseten bir tek kişiyi bile işten atmadık. Aynı kadro ile göreve devam ediyoruz’’ dedi.

Kepez Başkanı Mesut Kocagöz Siyasette Örnek Alabileceğim Kimse Yok 1

“Göreve Geldiğimizde Bütçemizin Yarısı Kadar Borcumuz Vardı”

Kocagöz, 4,5 ay önce ANET’teki görevinden istifa ederek belediye başkanlığı adaylığına adım attığını belirterek, ‘’4,5 ay önce ANET’deki görevimden istifa ederek aday adayı oldum. İstifa etmeden aday olamazdım. Hepsi geride kaldı. 11 Haziran’da yeniden bismillah dedik. İki şeye sevindim. Birincisi seçimi kazandığımıza, ikincisi de kasamızın para dolu olduğunun söylenmesiydi. Ancak gördüm ki durumumuz sıkıntı içindeki diğer belediyelerden farklı değildi. Ancak sahip olduğumuz makamın çözüm makamı olduğuna inanıyorduk. O tarihte belediyemizin bütçesi 2 milyar 700 milyon liraydı. Ancak bütçenin yarısı kadar 1 milyar 226 milyon lira da borç vardı. Hiçbir zaman borç edebiyatı yapmadık ve bu borcu kapatmak için çalışmaya başladık. Temel ilkemiz bu para milletin parasıydı, tek çözüm de masrafları kısmak ve geliri artırmaktı. Bunu başardık. 545 milyon 20 bin liralık borcu kapattık. Geriye 681 milyon lira borcumuz kaldı’’ ifadelerini kullandı.

“Kimseyi Mağdur Etmedik’’

Kepez’de 81 ilden insanların yaşadığını belirten Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ‘’Kepez’de yaşayan vatandaşlarımızın yüzde 34’ü Antalyalı, yüzde 12,8’i Doğu ve Güneydoğulu, Yüzde 6’sı Burdurlu, yüzde 4’ü Konyalı, yüzde 3’ü Ispartalı, yüzde 2’si Afyonlu ve böyle gidiyor. Biz 81 ilden insanların oluşturduğu güçlü ve kentiz’’ dedi. Bu kısa vadede yaptıklarını anlatan Kocagöz, belediye hizmetlerinde şikayetlerin büyük ölçüde azaldığını belirterek, ‘’Dere üzerindeki gecekonduları yıkıp dereleri ıslah ettik, sel baskınlarından kurtulduk, ama kimseyi de mağdur etmedik’’ ifadelerini kullandı.

“Her Hafta Bir Açılış Yapıyoruz”

Kepez’in bu yapısı ile bir yatakhane konumunda olduğunu dile getiren Kocagöz, ‘’Antalya turizminin başkenti, ilçeler denince akla deniz, kum, güneş geliyor. Bizde bu özellikler yok. Biz Kepez’i spor, kültür ve sanat şehri yapacağız. Göreve başlarken hepsi vizyoner 107 proje ile yola çıktık. 26’sı bitti. Her hafta bir açılış yapıyoruz’’ dedi. 
 

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız