Akdeniz Gerçek | Antalya | “Yangınlarda Ciddi Sabotaj Kuşkusu Bulunmaktadır”

“Yangınlarda Ciddi Sabotaj Kuşkusu Bulunmaktadır”

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Aksu ve Alanya’daki orman yangınlarında kundaklama şüphesine dikkat çekti. Kaya, yangınların sebeplerinin detaylıca araştırılması ve faillerin adalet önüne çıkarılması gerektiğini vurguladı.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Aksu ve Alanya’daki orman yangınlarında kundaklama şüphesine dikkat çekti. Kaya, yangınların sebeplerinin detaylıca araştırılması ve faillerin adalet önüne çıkarılması gerektiğini vurguladı.

“Yangınlarda Ciddi Sabotaj Kuşkusu Bulunmaktadır”
KAYNAK: Ata Uysal Özen

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya, Aksu ve Alanya’daki orman yangınlarının kasıtlı olarak çıkarılmış olabileceğine işaret ederek, olayların nedenlerinin titizlikle araştırılması gerektiğini söyledi.

Kaya, Aksu ve Alanya’da çıkan orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamada, yangınların sebeplerinin titizlikle incelenmesi gerektiğini söyledi. Kaya, “Aldığımız duyumlara göre özellikle Aksu ilçemizde başlayıp Serik’e kadar ulaşan orman yangınlarında ciddi sabotaj kuşkusu bulunmaktadır” dedi.

akdenizgercekiyi-parti-antalya2.webp

“Kasten Yakıldığına İlişkin Ciddi Şüphelerimiz Var”

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Kaya, yangınların kundaklama sonucu çıkmış olabileceğine dair duyumlar aldıklarını belirterek, “Ülkemizin kritik süreçlerden geçtiği ve ‘Terörsüz Türkiye’ aldatmacasıyla kirli senaryoların sergilenmeye çalıştığı bu süreçte ormanlarımızın kasten yakıldığına ilişkin ciddi şüphelerimiz bulunmaktadır. Devletimiz, tüm birimleriyle bu yangınların sebeplerini araştırmalı, şayet kundaklama varsa faillerinin süratle yakalanarak adli makamlara teslim edilmesi sağlanmalı ve en ağır cezaya çarptırılmalıdır. Çünkü ormanlarımız yanarken ciğerlerimiz de yanmıştır. Buna sebep olanlar var ise en kısa zamanda ortaya çıkartılmalı ve en ağır şekilde cezalandırılmalıdır” ifadelerini kullandı.

akdenizgercekiyi-parti-antalya3.webp

Kaya’dan Vali Şahin’e Teşekkür

Kaya, yangınlarda Antalya Valisi Hulusi Şahin’in ve devlet ekiplerinin hızlı müdahalesini övdü: “Antalya Valimiz Hulusi Şahin, ilk andan itibaren devletin tüm ekiplerini seferber ederek ve bizzat başlarında koordinasyonu sağlayarak Alanya ve Aksu’daki yangınların süratle söndürülmesi için olağanüstü bir çaba harcamıştır. Bu anlamda Sayın Valimize Antalyalılar olarak teşekkür ediyoruz.”

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız