Tunceli’de 6 yıl önce 5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişim Bölümü 2. sınıf öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasında cinayet şüphesiyle Antalya 7 ilde operasyonlar düzenlenmiş ve 13 şüpheli gözaltına alınmıştı.

2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Gözaltına alındıktan sonra İl Jandarma Komutanlığı'nda ifade işlemleri tamamlanan şüphelilerden E.E., G.E., S.G., S.Ö. adliyeye sevk edilmişti. Mahkeme, şüphelilerden G.E. ile Antalya’da yakalanan E.E.’nin tutuklanmasına karar verdi. S.G. ve S.Ö. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

NE OLMUŞTU?
Tunceli’de Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi olan Gülistan Doku, 5 Ocak 2020 tarihinde kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra kaybolmuştu. KGYS kameralarında bir minibüse bindiği görülen Doku’nun, nerede indiği ve sonrasında ne olduğu tespit edilememişti. Doku'nun cep telefonunun, en son Uzunçayır Baraj Gölü'ndeki Sarı Saltuk Viyadüğü'nde sinyal vermişti. Dönemin Valisi Tuncay Sonel koordinesinde ve talimatıyla Uzunçayır Baraj Gölü'nde AFAD Başkanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ankara, Denizli, Diyarbakır, İstanbul, İzmir, Konya, Malatya, Manisa ve Kahramanmaraş büyükşehir belediyelerinden ekipler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve gönüllülerden oluşan 542 kişilik personel, 88 araç, 38 bot, 10 ROV cihazı, 6 dron, 4 sonar ve 3 arama köpeğiyle yapılan aramalara rağmen Gülistan Doku'ya ait ize rastlanmayınca çalışmalar sonlandırılmıştı.